Şampiyonluğu trajik bir şekilde kaçıran Zonguldak Kömürspor, gelecek yılın yapılanmasını yapmaya başladı. Kırmızı-lacivertli yönetim, ilk olarak antrenör sorununu çözecek. Ardından  takımın başına getireceği çalıştırıcının raporuna göre hareket edecek takımda gidecek ve kalacak isimlerin akıbeti belli olacak.

 Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluğa sadece 5 dakika uzaktayken, avuçlarının arasından kaçıran Zonguldak Kömürspor, yavaş yavaş şoku üzerinden atmaya başladı. Kaçan şampiyonluğun ardından hayal kırıklığı yaşayan Kulüp Başkanı Salih Demir, ‘Pes etmek yok’ diyerek camianın yüreğine su serpmiş ve gelecek sezon ile ilgili daha güçlü yönetim ve daha güçlü kadroyla yola çıkacaklarını söylemişti. İşte bu söylemlerini ardından gelecek yılın yapılanmasına başlayan yönetim, tekrar şampiyonluğu kovalayacak kadro oluşturmak  işi daha sıkı tutacağı öğrenildi.

TEKNİK ADAM BELİRLENECEK

Kırmızı-lacivertli yönetim, geçtiğimiz yılki hatalardan ders çıkararak ilk  olarak işe takımı çalıştıracak isimi belirleyerek başlayacak. Öncelikle teknik adam sorununu halledecek olan yönetimin listesinde ki isimlerin yüzde 90 yerli olduğu öğrenildi. Bu isimler arasında deneyimli çalıştırıcı Cahit Terzi’nin ön planda olduğu alınan bilgiler arasında. Alternatif olarak birkaç isimde bulunduğu, bunlarında Volkan Yayın ve Ahmet Kaya olduğu sanılıyor.

SAVAŞÇI OYUNCULAR OLACAK

Takımı çalıştıracak isim belirlendikten sonra, iç transfere yönelecek Salih Demir başkanlığındaki yönetim,  transfer  felsefesini ‘Kadromuzda savaşçı  oyuncular olacak’ diyerek açıklamıştı. Mevcut kadroda, Burak Et, Samet, Fatih Deniz, Mehmet Türk gibi isimler bu tür oyuncu sınıfına giriyor.  Ancak yönetim, oluşturacağı transfer komitesi ve takımın başına getireceği antrenörler takımda gidecek ve kalacak oyuncuları belirleceke.

 

TARAFTARIN GÖNLÜNDE YATANLAR

Kırmızı-lacivertli renklere gönül taraftarlar, kaçan şampiyonluğun travmasını atlatamadı. Ancak, ‘hep destek tam destek’ diyerek takımlarını destekleyeme hazır olan taraftarlar, yeni sezonda şampiyonluğu kovalayacak bir kadro için transfer komitesinin ‘ince eleyip sık dokumasını’ gerektiği konusunda kendi aralarında görüş ve düşüncelerini paylaşıyorlar. 12’nci güç bu bağlamda da yönetimin yapacağı iç transferde gönüllerinde yatan isimleri belirledi.  Takımda özellikle istikrar abideleri arasında yer alan Hurşit, Barış, Burak ve Kaan’ın taraftarların gözünde ayrı bir yeri var.

Öyle ki Hurşit, 26 maçın 25’inci ilk onbirde oynamış ve 2 bin 248 dakika süre alarak birde 4 gole imza atmıştı. Barış ise, hiç fire vermeden 26 maçın tamamında ilk obirde oynadı ve 2 bin 340 dakika ile takım içinde rekora imza attı. Şampiyonluk maçında sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamayan savunmacı Burak, 26 maçın 232üncü oynadı ve 2 bin 70 dakika süre aldı ve 1 gol kaydetti. Takımda orta sahanın vazgeçilmezi olan Kaan’da 26 maçın 23’ün oynayarak bin 926 dakika süre aldı. Kaan sezonu 7 golle kapattı.

Eren ARSLANYILMAZ