TFF 2. Lig Temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’da yönetim, yeniden teknik direktör Şenol Demir ile anlaşmasının ardından 2022-2023 sezonuna güçlü bir kadro ile girme adına  iç ve dış transfer çalışmalarına başladı. 
Özellikle Teknik Direktör Şenol Demir’in raporu doğrultusunda dış transfere ağırlık verecek olan yönetim, yine Teknik Direktör Şenol Demir’in raporu doğrultusunda mevcut kadro da istediği  oyuncularla görüşerek yeniden takımda kalması sağlanacak.  
Şuan 30. Kişilik kadroda kiralık olanlarla birlikte 17 futbolcunun sözleşmesi sona ererken, 13 futbolcunun da sözleşmesi devam ediyor. 
Bu kapsamda  Zonguldak Kömürspor yönetimi sözleşmesi devam eden bazı oyuncularla da yolları ayırması ve kendilerine takım bulmaları isteyecekken, sözleşmesi biten bazı oyuncularla da yeniden masaya oturacak.
Sözleşmesi devam eden oyuncular şu şekilde, kaleciler Egemen Yaylı, Seydi Değirmenci, Ali Mert Tuncer, stoperler Ali Osman Karnapoğlu, Alper Aşkın, ön libero Arhan Çakıroğlu, orta saha Hüseyin Yılmaz, sağ bek Muhammed Ali Kol, libero Emirhan Topçu, sağ kanat Fatih Bektaş, santrafor Tezcan Gökmen, sol bek Oğuzhan Matur ve merkez orta saha Eyüp Akçan.  
Sözleşmesi biten oyuncular ise şu şekilde, kaleci keleciler Sinan Ören, Talha Özcan ,stoper Hakan Çevik, stoper, Selim Şahin sol kanat Emre Kara, orta saha Aykut Emre Yakut, orta saha Sefa Aksoy, orta saha Enes Güler, sağ bek Ertuğrul Şenlikoğlu, stoper Osman Paşa Zorlu, orta saha Yunus Emre Mertoğlu, forvet  Embiya Ayyıldız ve ön libero Utku Tan, sol orta-kanat Murathan Buruş, sağ orta-kanat Ercüment Eray Ataklı, ön libero Rıdvan Bingöl, forvet Yiğit Karaman.
Bu 30 kişilik kadroda Zonguldak Kömürspor yönetimi, Şenol Demir’den transfer raporunu alırken, önümüzdeki günlerde bu oyuncularla yeniden görüşerek masaya oturması bekleniyor. 
Öte yandan Zonguldak Kömürspor yönetimi, iç transferi halletmeye  çalışırken, bir yandan da dış transfer çalışmalarını da sürdürüyor. 
Yeni sezona güçlü bir kadro ile girmeyi hedefleyen Zonguldak Kömürspor yönetimi, teknik direktör Şenol Demir’in dış transferde istediği oyuncularla görüşme yapacakken, bu sezon transfer ücretlerinin artması ve en düşük futbolcunun 900 ile 1.200.000 tl olması ise işleri iyice zorlaştırabilir.   
Yönetim güçlü ve hedefe oynayacak bir takım yaratmak için uğraş verirken,  bu hedefine ulaşması içinde en az 10.000.000 - 12.000.000 tl’ye ihtiyacı var. 
Bu sezon Sabit Danış ve ekinin işi oldukça zor gözükürken, bu bütçeyi nasıl sağlayacakları ise merak konusu oldu.  
Haber: Selçuk KOÇAKLI