TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’da Başkan Sabit Danış ve yönetim 5 Haziran’da göreve gelirken, kongrenin üstünden 29 gün geçmesine rağmen maddi destek arayışlarını sürdürüyor.    
Kongre öncesinde 2022-2023 futbol sezonunda hedefi play-off olarak belirleyen Başkan Sabit Danış’ın bu kapsamda takımı hedefe taşıyacak transferleri yapma adına iyice sıkıntı yaşamaya başladı.  
Zonguldak olmak üzere İstanbul’da maddi destek arayışlarını gece gündüz sürdüren Başkan Sabit Danış’ın tam anlamı destek alamadığı aldığımız bilgiler arasında.  
Özellikle bu sezon ölüm Grubu’nda yer alan ve 28-29 Ağustos’ta başlayacak olan Lig öncesinde iç transferde Hakan Çevik ve Aykut Emre Yakut olmak üzere 3. Lig ekibi Erbaaspoor’dan 21 yaşındaki Mümin Uyar’ı kadrosuna katan Temsilcimiz Zonguldak Kömürspor’da şuan bu 3 oyuncu dışında transfer yapmakta zorluk çekiyor.  
Maddi imkansızlık  devam ederken, futbolcu ücretlerinin de oldukça yüksek olması kırmızı-lacivertli yönetimin elini kolunu tamamen bağlamış durumda.  
13 Temmuz’da sezonu açması beklenen Zonguldak Kömürspor’da Teknik direktör Şenol Demir’in istediği oyuncular henüz alınmazken, sezonu kaç oyuncu ile açacağı ise şimdiden merak konusu oldu.  
Ayrıca Zonguldak Kömürspor’a şuana kadar en net desteği Zonguldak Sanayici ve İş insanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (ZONSİAD) Başkanı Necdet Tıskaoğlu verirdi. Tıskaoğlu, maddi destekte dışında 70 adet kombine alarak desteğini ve Zonguldak sevdalısı olduğunu göstermiş oldu.  
Öte yandan Zonguldak Valisi  Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve Milletvekilleri olmak üzere Zonguldak’ta büyük yatırımlar yapan Tosyalı Holding, Kolin İnşaat, Erdemir, Eren Enerji, Çates, Yurtbay Seramik, Çanakçılar, EMKO ve TAT Metal gibi büyük şirketler Zonguldak Kömürspor için ellerini taşın altına koyup koymayacakları ise merak konusu oldu.    
Haber: Selçuk KOÇAKLI