Ereğli’nin skorer ismi Burak Toker gol krallığında iddiasını dile getirdi

KRALLIKTA GÖZÜ VAR

Ereğli Belediyespor formasıyla 9 gole ulaşan kanat oyuncusu Burak Toker, krallıkta oldukça iddialı. Geçen sezonu 14 golle kapattığını  hatırlatan 23 yaşındaki futbolcu, normal sezonun bitmesine kalan 10 maçta maksimum gole ulaşarak gol krallığını hedeflediğini ifade etti.

**************

2017-2018 sezonunda Utaş Uşakspor’dan transfer edilen Burak Toker, Ereğli Belediyespor formasıyla harika bir sezon geçiriyor. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısını Geredespor’da ikinci yarısını Uşakspor’da tamamlayan 23 yaşındaki futbolcu her iki takımda toplamda 14 gole imza attı. Gerede formasıyla 9, Uşakspor formasıyla 5 kez fileleri sarsan kanat oyuncusu, bu takımlardaki performansını eflatun-beyazlı takıma taşıdı. Sezonun ilk haftalarında yaşadığı sakatlık nedeniyle ilk 3 hafta görev alamayan Burak Toker, şans bulduğu haftadan itibaren takıma önemli katkılar sağladı. Son oynanan Kırıkkalespor maçında 2 kez fileleri sarsan kanat oyuncusu, 9 gole ulaşarak takımın en skorer ismi oldu.

“BİRAZDA ŞANS YARDIM EDECEK”

Kanat oyuncusu olmasına rağmen attığı gollerle takımına hayat veren 23 yaşındaki Burak Toker, “Geçtiğimiz sezon iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Geredespor’da 9, Uşakspor’da 5 gol attım. Takım arkadaşlarımla birlikte Utaş Uşakspor’u şampiyon yaptık.  Geçtiğimiz sezon gol kralı oldu. ‘Bir kanat oyuncusu olmana rağmen nasıl çok gol atıyorsun’ sorular sıklıkla soruluyor. Modern futbolda kanat oyuncularının daha çok gol atması ve skora katkı vermesini düşünüyorum. Forvet ve forvet arkası oyuncularından daha çok gol attığım doğru. Tabi biraz da şans yardım edecek” dedi.

HEDEFİM GOL KRALLIĞI

Kalan maçlardaki gol sayısı hakkındaki hedefini aktaran  Toker, “Normal sezonun bitmesine 10 maç var.  Bu maçlarda 10 gol olur, 7 gol olur 8 gol olur, Ne kadar atabilirsem atmak istiyorum. Hedefim gol kralı olmak ve Ereğli Belediyespor’u şampiyon yapmak” dedi.

 

Burak Toker, iddialı açıklamalarına Bartınspor maçını da ekledi

BARTIN’A LİDER GİDİP LİDER DÖNECEĞİZ

Bartınspor maçına ilişkin açıklama yapan Burak Toker, maçı kazanmaya gideceklerini söyleyerek “Bizim maçı kaybetmek gibi bir lüksümüz yok. Oraya lider gidip lider döneceğiz” dedi

***********

İddialı bir karaktere sahip olan Burak Toker, hafta sonu kader niteliği taşıyan Bartınspor maçı hakkında da konuştu. Her maçı kazanmak istediklerini söyleyen Toker, “Bartınspor’a  hiç boş geçmedim. Bartınspor bana gol açısından şans getiriyor.  Ama o maçta kimin gol attığı veya atacağı önemli değil. Umarım kazanırız. Kazanmaya gideceğiz.  Her maçı kazanmak için oynuyoruz. 1 puana değil 3 puan için oynayacağız. Bizim maçı kaybetmek gibi bir lüksümüz yok. Oraya lider gidip lider döneceğiz”

“8’DE 8 YAPMAK ÖYLE KOLAY DEĞİL”

“Bizim için en dipteki takımda aynı, zirvedeki de. Biz kötü günlerden geldik. Yılmadık. Bir Kırşehir galibiyeti ile başladı. Benim Bölgesel Amatör Lig’de 5’inci senem. 8’de 8 yapmak öyle kolay değil. Her maça aynı şekilde hazırlanıyoruz. Kırıkkalespor lider geldi, liderliği biz aldık. Bu hafta Bartınspor maçı var. Deplasmanda ancak bunu kendi evimiz gibi yapabiliriz”

“İKİNCİ YARI DA OYUNDAN KOPMADIĞIMIZI HERKESE GÖSTERDİK”

“Kırıkkalespor maçını kazanacağımızı biliyordum. İlk yarı çok net pozisyonlar kaçırdık. İkinci yarı da oyundan kopmadığımızı herkese gösterdik. Herkes bizim şampiyon olabileceğimizi gördü. Bölgesel Amatör Lig’de ki bütün takımlarda. Biz hep başarılıydık. Bu takım zirvede kalmaya devam edecek. 10 maçımız var, 1’de Play-Off. 11 maç sonrasında bu takımı 3. Lig’e taşıyacağız”

******************************************************************************

3 PUAN BİZİM OLACAK

Türk Metal Kırıkkalespor maçında oyuna sonradan girerek skora katkı sağlayan Eray Özer,  4-0 klazandıkları karşılaşma ve hafta sonu oynayacakları Bartınspor maçını değerlendirdi

“4-0’LIK NET BİR KORLA SAHADAN GALİP AYRILDIK”

“1 hafta öncesinden maça teknik heyet takım ve taraftarımız olarak çok iyi hazırlandık. Herkes arkamızdaydı. İlk yarı net pozisyonlar kaçırdık. Soyunma odasında hocamız ‘Başaracaksınız’ dedi. Bizde sahaya çıktık ve hocamızın sonradan oyuna aldığı arkadaşlarında katkı sağlamasıyla beraber başardık. 4-0’lık net bir korla sahadan galip ayrıldık.”

“BUGÜNE DEK GÖRDÜĞÜM EN GÜZEL ATMOSFER VARDI”

“Hocamız şans verdiği sürece elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Maça sonradan girdim. Maçı değiştirdim. Arkadaşlarıma katkım olduysa ne mutlu bana. Güzel bir maç oldu. 2 senedir Ereğli’deyim. Bugüne dek gördüğüm en güzel atmosfer vardı. Taraftarımız müthişti”

“EREĞLİ’YE MUTLU BİR ŞEKİLDE DÖNECEĞİZ”

“Kırıkkalespor maçını kenara bıraktık. Artık önümüze bakmamız gerekiyor. Bartınspor maçı zor olacak. İyi hazırlanıyoruz. Bartın’dan 3 puanı alarak Ereğli’ye mutlu bir şekilde döneceğiz”

 

Lidere taraftar desteği

Ereğli Belediyespor, hafta sonu oynayacağı Bartınspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Şampiyonluk yolunda bir kritik viraja daha giren eflatun-beyazlı takıma  bu zorlu mücadele öncesi taraftar desteği geldi.  İlçede faaliyet gösteren Beşiktaş Kdz.Ereğli Derneği Yönetim Kurulu ve Üyeleri, eflatun-beyazlı takımın idmanını ziyaret etti. Siyah-beyazlı takımın taraftarları,  ziyarette  takıma baklava ikramında bulunarak Bartınspor maçında başarılar diledi.