Ereğli Belediyespor AS Başkanı ve Genel Kaptanı Sertan Kuzu, TFF’nin BAL’ı mayıs sonunda oynatma kararı alması nedeniyle, başta kendileri olmak üzere tüm takımları zora soktuklarını açıkladı
Bölgesel Amatör Ligin 17 Nisanda başlaması beklenirken, TFF bir karar alarak maçların Mayıs sonunda başlayacağı kararı alması nedeniyle Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Ereğli Belediyespor As Başkanı ve Genel Kaptanı Sertan Kuzu çok önemli açıklamalarda bulundu. 
TFF’nin Ligleri mayıs sonunda oynatma kararı alması nedeniyle hem kulüpleri hem de futbolcuları karşı karşıya getirdiğini belirten Kuzu, "Futbolcular moralmen çöktü. Bedenen hazır olsalar bile bu saatten sonra kimse artık psikolojik olarak hazır olmaz bu lige. Çünkü federasyona olan inanç, güven kalmadı. TFF, aldığı kararla resmen kaos yarattığını" ifade etti.

 

"TFF  KAOS YARATACAK"


TFF’nin kulüpleri mağdur ettiğini ve etmeye de devam edeceğini belirten Kuzu, "Federasyonun kulüpleri mağdur ettiğini düşünüyorum. Federasyonun aldığı karar tamamen kaos yaratacaktır. Futbolcular ile kulüpleri karşı karşıya getirir. 40 gün daha futbolcuların antrenman yapması demek sürantrane olması demektir.’’dedi.
 

"TFF’YE OLAN İNAÇ VE GÜVEN BİTTİ"       

             
Liglerin 40 gün daha uzaması nedeniyle futbolcuların morelmen çöktüğünü belirten Kuzu,"Futbolcular moralmen çöktü. Bedenen hazır olsalar bile bu saatten sonra kimse artık psikolojik olarak hazır olmaz bu lige. Çünkü federasyona olan inanç, güven kalmadı’’ dedi.


"FAZLA PARA HARCAMADIK"


Bu saatten sonra TFF’nin bu ligleri oynatacağını düşünmediklerini  belirten Kuzu, "Bu ligleri bu saatten sonra oynatmayı düşündüklerini sanmıyorum. Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’ta  bu sene liglerin bu şartlarda oynanacağına inanmadığı için bütçemizi uygun tuttuk. Fazla para harcamadık. Sıkıntısız transferler yaptık çünkü amacımız ligde kalmaktı. Süper Amatör ’de bir takımın harcayacağı kadar para harcadık. Büyük paralar harcamadık, geçmişe dönük 10 da 1 bütçemiz vardı.’’dedi
 

"LİGİN EN HAZIR TAKIMI BİZİZ"


Bölgesel Amatör Lig 5. Bölge  3. Grup’ta ligin en hazır takımı kendilerinin olduğunu belirten Kuzu, "Genç takımımızı herhan maçlar başlayacak gibi geçmişten bugüne kadar hazır tutmuştuk. Şuan ligin en hazır takımı olduğumuza inanıyorum. Yeni transferler yaptık, bu süreç uzarsa yeni transferlerimizin hazır olmasını sağlar. Zaten genç takımımız herhan oynayacak şekilde hazırdı. Biz genç takımımızla çıkacaktık çoğunluk olarak’’ dedi. 
 

"AŞI KONUSUNDA BİLE AMATÖR TAKIMLARINI AYIRDILAR"


Aşı konusunda bile TFF amatör lig takımlarını ayırdığını belirten Kuzu, ‘’ Geçen gün federasyon açıklama yapıyor. Futbolcuları aşılandıracağız diyor. Burada bile amatör takımları ayırdılar. Aşı yapılacaksa en alt liglerden başlayarak amatörler dâhil aşı yapılması gerekiyordu. Aşı kararında bile amatörler aşı olacak mı olmayacak mı belli değildi. Büyük ihtimalle amatörleri bu işe katmamışlardı’’ dedi. 


"HALI SAHALARI AÇIK ANCAK AMATÖR LİGLER OYNANMIYOR"


Amatör ligi oynatmıyorsan 3. Ligi, 2. Ligi neden oynatıyorsun? Halı sahaların açık olduğunu belirten Kuzu, "3. ligler, 2.ligler oynanıyorsa amatör neden oynanmıyor. Bu amatörler 3.lige aday kulüpler değil mi? Çoğu yerde halı sahalar bildiğim kadarıyla akşam 7’ye kadar açık. Akşam 7’ye kadar halı sahaların açık olduğu yerde seyircisiz oynanan amatörde ne gibi bir sıkıntı olabilir ki. Ligi oynatmamak bir önlem değildir. Amatör ligi oynatmıyorsan 3. Ligi, 2. Ligi neden oynatıyorsun? Halı sahaların şuan açık senin. Ligleri iptal etmiyorsun, etsen anlayacağım. Bu çocuklar 40 gün boyunca aynı ortamda tesislerde kalacak 30 kişi. Bu uzun bir süre. İnsanlar çoluğunu çocuğunu bırakıp gurbete çıktılar. 40 gün daha uzatmak demek çocukların ailesinden 40 gün daha uzak kalması demektir. Çocukların psikolojisi çok büyük etkilendi. Yöneticiler de zorda. Federasyon alacağını aldı, lisanslar çıktı, futbolcular parasını aldı. Herkesi memnun etmeye çalışıyorlar. Federasyon herkesi memnun etmeye çalışırken kaosa sürükledi’’ dedi.