Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Judo Federasyonu ve Zonguldak Valiliğinin desteğiyle düzenlenen 5. Uluslararası Madenci Kupası Judo Turnuvası, Site Spor Salonu'nda yapılan törenle başladı. 

Turnuvaya Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, GMİS Eğitim Sekreteri Tayfun Demir,Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Zonguldak Judo İl Temsilcisi Kemal Çebi, MFA Maske Fabrikası ortaklarından Murat Uzun, MFA Spor Kulübü Başkanı Fatih Furtun ve Kazakistan ve Özbekistan sporcularının yanı sıra 23 ilden toplam 861 sporcu katıldı. 
judo branşında gelecekte Türkiye'yi temsil edecek sporcuları kentlerinde ağırlamakta mutluluk duyduklarını söyleyen Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, "Bu yıl 5'incisini düzenlediğimiz etkinliğin ilin büyük bir kazanımı olduğunu görüyoruz. Bir kez başlatıp devamı geliyorsa bunun anlamı vardır. Zonguldak'ımızın spora destek verdiğinin güzel bir göstergesidir. Turnuvanın bir diğer özelliği spor ve madenciliğinin aynı karede olmasıdır. Bunu da ayrıca değerli görüyorum." dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan “Geçen sene düzenleyememiştik, bu seneye nasip oldu. Sizleri şehrimizde ağırlamak bizim için çok büyük bir onur. Hakan Bey ve ekibine cani gönülden teşekkür ediyorum. Bizler her zaman sporun yanında ve destekçisiyiz. Spor olmazsa olmaz. Altını çizerek tekrar ediyorum, yeter ki bu tür etkinlikler olsun. Biz her zaman taşın altına elimizi koymaya hazırız. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”dedi.  

Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ise  “Madenciler Kupası’na hoş geldiniz. Buraya büyük bir katılım var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sporcularımıza başarılar diliyorum. 2022’nin tüm dünyamıza sağlık ve mutluluklar getirmesini dilerim.”dedi.
Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Tüm sporculara başarılar diliyorum ve yaklaşık 861 sporcuyu ağırladığımız Zonguldak olarak mutluyuz ve gururluyuz. “dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz tarafından Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel,   Zonguldak Judo İl Temsilcisi Kemal Çebi, MFA Maske Fabrikası ortaklarından Murat Uzun, MFA Spor Kulübü Başkanı Fatih Furtun’a emekleri için teşekkür plaketi verildi.  
Ardından ise Turnuvanın açılışında maden işçilerinin zor şartlarda çalışması nedeniyle gösterisi yapıldı. Yapılan gösteri ise büyük beğeni topladı. 
Açılış, konuşmalar ve teşekkür plaketi sonrasında minikler, süper minikler, yıldızlar ve ümitler olmak üzere 861 sporcu 4 kategoride madalya kazanmak için minderde ter döktü.  

5. Uluslararası Madenci Kupası Judo Turnuvası İki gün sürecekken, şampiyon olan sporcular ve dereceye girecek olan sporculara kupa ve madalya verilecek.