UEFA tarafından bu yıl 25 Mayıs olarak belirlenen Grassroots Günü; Türkiye çapında 16 noktada 24-25-26 Mayıs tarihlerinde kutlanacak. Türkiye Futbol Federasyonu organizasyonu ve Ülker'in katkılarıyla  düzenlenecek Grassroots Günü'ne; Adıyaman, Afyon, Bitlis, Burdur, Erzincan, Hakkari, Hatay (İskenderun), İstanbul, Karaman, Kars, Kırşehir, Mardin, Samsun (Çarşamba), Siirt ve Van ile birlikte Zonguldak’ta bu önemli ö organizasyona ev sahipliği yapacak.

Son 3 yıldır Türkiye'de de düzenli olarak kutlanan Grassroots Günü'ne bu yıl 60 ilden 960 sporcu ve 60 antrenör katılarak, futbol oynama keyfine ulaşacak. 24 - 26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerde, TFF - Ülker işbirliğinde faaliyetlerini sürdüren Futbol Eğitim Merkezlerinde eğitim verilen 2001-2002 doğumlu çocuklar ile bu merkezlerde görev yapan antrenörler yer alacak. Kutlamaların Tuzla, Afyon, Mardin, Samsun (Çarşamba) ayaklarına Ülker, çeşitli aktivitelerle renk katacak.

Zonguldak’ta Futbol Eğitim Merkezi (FEM) Antrenörü Yılmaz Yavuz yönetiminde yapılacak bu önemli organizasyona ayrıca Kastamonu, Bartın ve Kdz. Ereğli’den FEM antrenörleri ve çok sayıda sporcu katışacak. 25 Mayıs Cumartesi günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki bu etkinlikle minik futbolseverler eğlenceli anlar yaşayacak.

Eren ARSLANYILMAZ