Pazar günü herkesi Çanakkale’ye beklediğini söyleyen Süleyman Caner, kupayı ve 2. Ligi çok istiyor 

O KUPA GELECEK 

Başkan Süleyman Caner, Zonguldak Kömürspor’da 3’üncü döneminde takımı 2’nci Lige çıkararak kulüp tarihine geçmek istiyor. Bu nedenle Kupayı ve 2’nci Ligi çok isteyen Başkan Caner, 10 yıllık hasrete son vereceklerini söyleyerek, “ Çanakkale’ye karadan denizden nereden olursa olsun ulaşacağız. Madenci Şehitlerinin takımı Çanakkale Şehitlerine emanettir” dedi.

 ***************** 

 Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, kapasite yetersizliği ve mesafenin uzak olması nedeniyle  Çanakkale’de oynanacak final maçının Bursa’da oynatılması için çok uğraş verdi fakat, karşılaşma Çanakkale 18 Mart Stadı olarak kesinleşti. Kızılcabölükspor yönetimi ile ortaklaşa hareket etmesine rağmen rakip takımın son anda dilekçesini çekmesine oldukça sinirlenen Başkan Süleyman Caner, bir Diyarbakır kadar olamadıklarını belirtti.

“DİYARBAKIR KADAR OLAMADIK”

Kırmızı-lacivertli kulüp başkanı Süleyman Caner, Diyarbakır ile Of arasında oynanacak maçın Konya’dan Ankara’ya alındığını hatırlatarak, “İki kulüp ortak hareket ettik ancak, Kızılcabölük dilekçesini geri çekti. Hal böyle olunca mücadelenin Çanakkale’de oynanması kesinleşti. Bir Diyarbakır kadar olamadık. Diyarbakır-Of spor arasındaki final maçı Konya’dan Ankara’ya alındı” dedi.

“MADENCİ ŞEHİTLERİNİN TAKIMI ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE EMANETTİR”

Bursa Stadı’nda oynanması için büyük uğraşlar verildiğini söyleyen Başkan Caner, “Milletvekillerimiz, işadamları ve bürokratlar maçın Bursa’da oynanması için büyük çaba sarf ettiler. Kızılcabölükspor ile beraber dilekçe vermemize rağmen Kızılcabölükspor dilekçesini geri çekmiştir. Bursa Stadyumunda oynanması için herkes elinden geleni yaptı stadyum için onayda alındı fakat böyle bir dilekçe ile taleplerini geri çekince maç mecbur Çanakkale’de oynanacak. Bu uğraşlar için kaldı herkese teşekkür ediyorum. Çanakkale’ye karadan, denizden nereden olursa olsun ulaşacağız.  Herkes Çanakkale’ye giderek takımını desteklesin. Madenci şehitlerinin takımı Çanakkale Şehitlerine emanettir” dedi.

“KUPAYI VE 2’NCİ LİGİ ÇOK İSTİYORUM”

Zonguldak Kömürspor’da 3. Döneminde de bir şampiyonluk görmeyi çok istediğini söyleyen Başkan Caner,                 “Kulüpte 3 dönemim ilk yılımda şampiyon olarak 3’üncü lige çıktık. Şimdi bir şampiyonluk daha istiyorum. Camia olarak kenetlendik. 10 yıllık 2’nci Lig hasretine Pazar günü son vereceğiz. Kupayı ve 2’nci Ligi çok istiyorum” dedi.

Eren ARSLANYILMAZ

 Caner, Duygusal bir açıklama ile Çanakkale’de ki final maçına taraftarlarının akın etmesini istedi.

Final yeri kesinleşti 

Zonguldak Kömürspor ile Kızılcabölükspor arasında ki 2’nci Lige yükselme Play-Off final maçının nerede oynanacağı sorusu,  cevabını buldu. TFF’nin daha önce Çanakkale 18 Mart Stadı diye açıklamasının ardından finalde karşılaşacak iki kulüp, kapasite ve mesafeleri neden göstererek  yönetim bazında itirazda bulundu.  Bursa Atatürk Stadı’nda oynanması için  bürokrat ve siyasilerinde araya girmesi sonuçsuz kaldı. Kızılcabölükspor yönetiminin TFF,’den itiraz dilekçesini çekmesi nedeniyle maçın 15 Mayıs Pazar günü saat 17.00’da Çanakkale’de oynanması kesinleşti. 

Kızılcabölük topu TFF’ye attı 

Kızılcabölükspor yönetimi kendisine ait resmi sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklama ile Federasyonun talebiyle dilekçeyi çekmek zorunda kaldıkları söyledi.
Yönetimin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Pazar Günü Oynanacak Zonguldak Kömürspor Play-off Final Müsabakasıyla İlgili Bursa'da Oynama Başvurumuzu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Maçın Başka Bir Şehirde Kesinlilke Oynanmayacağını Ve Yerin Çanakkale Olacağını Belirtmesi, Bu Yüzden Dilekçemizi Geriye Çekmemiz Gerektiğini Söylemesi Sebebiyle Dilekçemizi Geri Çekmek Zorunda Kaldık. Bursa'da Oynanamamasının Sebebi Kızılcabölükspor Kulübü Değildir. Kamuoyunun Bilgisine.”

KIZILCABÖLÜKSPOR KULÜBÜ

 Başkan Akdemir 2. Lige inanıyor 

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Kömürspor’a 2’nci Lig yolunda başarılar diledi. Takımın 2’nci Lige çıkacağına inandığını söyleyen Akdemir, “Zonguldakspor ekibini yürekten kutluyorum. Bu hafta sonu final maçı var Kızılcabölükspor’la, dilerim maçta istediğimiz noktaya ulaşırız. İnanıyorum ki Zonguldak 2’nci Lige çıkacak. Zonguldak’a büyük bir sevinç kazandırır. Zonguldakspor’a destek veren Valimiz, Emniyet Müdürümüz ve iş adamlarına teşekkürler ederiz. Başarı daim olsun, futbolculara Allah sağlık versin. Sportif faaliyetlerin kente büyük bir katkı var. Burada esnaf harekete geçecek, kentin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Bu çok önemli bir kazanımdır” dedi.

 Bilet 5 TL 

Zonguldak Kömürspor yönetimi, final maçının bilet fiyatlarını belirledi.  Kırmızı-lacivertli yönetim, 15 Mayıs Pazar günü Kızılcabölükspor ile Çanakkale 18 Mart Stadı’nda oynanacak final maçının bilet fiyatlarını 5 TL’den satılacağını açıkladı. 

Ereğli ve Gökçebey’den destek

Zonguldak Kömürspor ile Kızılcabölükspor arasında ki final maçı öncesi Ereğli Belediyesi ve Gökçebey Belediyesi, taraftara otobüs desteğinde bulundu. Başkan Süleyman Caner, Hüseyin Uysal ve Vedat Öztürk’e teşekkür ederek, diğer ilçe ve belde belediyelerinden de destek beklediklerini söyledi.