Zonguldak Futbol İl Disiplin Kurulu haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta çeşitli sahalarda oynanan karşılaşmalarda futbol müsabaka talimatlarına aykırı hareket eden teknik adam, futbolcular ve yöneticilere hakemler tarafından disiplin cezaları verildi. Zonguldak  İl Futbol Disiplin Kurulu Başkanı Hikmet Yücel ve yönetimi, hakem ve gözlemci raporlarını görüşerek cezaları karara  bağladı.
Ayrıca  Çaycuma ilçesinde oynanan Çaycumaspor ile Kozlu Belediyespor arasında 1-1 berabere biten maçın ardından çıkan olaylar maça damga vurmuş ve  ardından disiplin kurulunun vereceği cezanın ne olacağı merakla bekleniyordu.  
Ancak alınan bilgilere göre maçın hakemlerinin maçın bitimi ile soyunma odasına girmesi nedeniyle çıkan olayları göremediği, gözlemcinin de takip edememesi nedeniyle, disiplin kurulu sadece maç içerisinde iki kez çizgi kurallarına uymayan ve ikinci karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Turan Altıntaş’a 1 maç ceza verdi. Yine Kozlu Belediyespor futbolcusu Cankay Altıntaş da karşılaşma içerisinde hakeme itirazları nedeniyle çift sarı kartla oyun dışında kalmıştı. İl Disiplin kurulu Cankay Altıntaş’a da 2 resmi maç cezası verdi. 
Öte yandan  5. Hafta maçında Çaycumaspor ile Çaydeğirmeni Belediyespor arasında oynanan ve Çaycumaspor’un 2-1 kazandığı karşılaşma sonrasında hakemlere kızan Çaydeğirmeni Belediyespor Kulüp Başkanı Savaş Gökçen, takımı ligden çektiğini açıklamıştı.  Başkan Savaş’ın takımı ligden çekmesi sonrasında, 6 ve 7. Hafta maçlarına çıkmayan Çaydeğirmeni Belediyespor il disiplin kurulu 3 puan silinme cezası başta olmak üzere 500,00 TL’de para cezasına çarptırıldı. 
İŞTE CEZALAR VE SÜRELERİ
1-Maç: İbrahim Koçaklı (Çaydeğirmeni BLD),  Sinan Ayhan, (Ereğli Karadeniz Spor), Batuhan Efe, Alpreren Torun (Tepeöğren Gençlikspor), Mertcan Gökmen (Sefercikspor). Turan Altıntaş (Kozlu Belediyespor teknik adamı)
2 Maç: Tunahan Altay (Ereğli Karadeniz Spor), Tuncay Öztürk (Karaelmasspor), Cankay Altıntaş (Kozlu Belediyesspor), Cengiz Ertuğrul (Neyren Gökçelerspor).
4 Maç: Emre Karakaş (Kdz. Ereğli Spor)
15 Gün: Nazım Okumuş (Kdz. Ereğli Spor),
Disiplin cezası: Kaan Kocaman , Murat Yılmaz (Kdz. Ereğli Spor),
ÇAYDEĞİRMENİ BELD. SPOR’ un 0-3 hükmen mağlubiyetine, Maçın hakem ve görevli ücretleri olarak 500,00 TL’nin ÇAYDEĞİRMENİ BELD. SPOR’ dan 15 gün içinde tahsiline,  ÇAYDEĞİRMENİ BELD. SPOR’ un mevcut puanından 3 puan silinmesine AFDK nezilde itiraz yolu açık olmak üzere oy birliği ile karar verildi.
Haber: Selçuk KOÇAKLI