23-26 Haziran 2022 tarihlerinde Türkiye Paravolley Süper Lig Şampiyonası ve 1. Lig Play-Off Süper Lige Yükselme maçları Ereğli’de oynandı.
Süper Lig Şampiyonu için Kdz. Ereğli Belediyespor olmak üzere Karaman İl Özel İdare , Gaziantep Nizip, Adana Ayyıldız, Adana Ceyhan ve Alaplı Alges şampiyon olabilmek için kıyasıya mücadele ettiler.   
Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen karşılaşmaların ardından Karaman İl Özel İdare Süper Lig Şampiyonu olurken, temsilcimiz Kdz. Ereğli Belediyespor ise ikinci olarak ikinci oldu.    
Müsabakaların ardından Süper Lig şampiyonu olan Karaman İl Özel İdare ve ikinci olan temsilcimiz Kdz. Ereğli Belediyespor törenle kupalarını aldılar.  
Ayrıca Şampiyon olan Karaman İl Özel İdare ve ikinci olan Kdz. Ereğli Belediyespor Türkiye’yi şampiyonlar liginde temsil edecekler.    
Öte yandan Türkiye Paravolley Süper Lig Şampiyonu maçları olduğu gibi Türkiye Paravolley 1. Lig Play-Off maçları da  Kdz. Ereğli’de oynandı. Bu önemli Play-Off maçlarında Engelsiz Serebral Palsi Spor Kulübü şampiyon olurken, ikinci olan Onikişubat NF Spor Kulübü de  süper lige yükseldiler. Her iki takımda 2022-2023 sezonda süper ligde mücadele edecekler. 
Haber: Selçuk KOÇAKLI