4-5 Mayıs tarihleri arasında Bursa’da düzenlenen Gençler Okullararası Puanlı Atletizm Grup Yarışmaları’nda; Kızlarda Ticaret Meslek Lisesi ile erkeklerde Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi 4’üncü olurken, ferdi başarılar ön plana çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Gençler Okullararası Puanlı Atletizm Grup Yarışları, 4-5 Mayıs tarihleri arasında 6 grup merkezinde yapıldı.  Yarışlar; İzmir, Bursa, Ankara, Kayseri, Samsun ve Trabzon Grup Merkezlerinde Atletizm İl Temsilcilikleri tarafından gerçekleştirildi.

Bursa’da 4-5 Mayıs günlerinde yapılan Okullararası Puanlı Atletizm Grup Yarışları’nda Zonguldak’ı kızlarda Ticaret Meslek Lisesi, erkeklerde Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi temsil etti. Bu takımların yanı sıra ferdi olarak sporcularımız Bursa’da boy gösterdi. Kızlarda mücadele eden Ticaret Meslek Lisesi ile erkeklerde ilimizi temsil eden Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi, takım sıralamasında yarışmaları 4’üncü sırada tamamladılar. Ferdi olarak da mücadele ettiğimiz Bursa Grup Merkezi’nde sporcularımız büyük bir başarı elde ettiler.

EMEL DERELİ’DEN BİR REKOR DAHA

Türk Atletizmin yükselen değeri olan milli atlet Emel Dereli, derecelerinin yanı sıra yarışmayı Türkiye rekoru ile kapattı. Hem disk ve hem de gülle atmada piste çıkan mili atlet, iki dalda da birinci oldu. Emel Dereli, disk atmada 41.72’lik derecesiyle birincilik kürsüne çıktı. Gülle atmada piste çıkan Emel Dereli, yine kendisine ait olan yıldızlar Türkiye rekorunu 19.33’lük atışıyla geçerek yeni rekorun sahibi oldu. Cirit atmada Seray Oğuzçınar 36.95’lik atışıyla 3’üncü oldu.

AKIN AKIN İLERLİYOR

Erkeklerde ferdi olarak yarışan 110 metre engel koşucusu Harun Akın,   başarılarına bir yenisi daha ekledi. 2020’de düzenlenecek olan Olimpiyatlarda, Atletizm Federasyonu tarafından olimpik sporcu seçilen Harun Akın, 14.40’lık derecesiyle yarışı birinci bitirdi. Cirit atmada Ahmet Talha Kılıç, 55.55 atarak ikinci, Emrecan Ercan da disk atmada 46.01’lik atışıyla birinci olarak Zonguldak’a gurur yaşattılar.

FİNALLER TRABZON’DA

Ferdi başarılar alarak göğsümüzü kabartan atletler, 15-16 Mayıs tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak Türkiye Şampiyonası finallerine gitmeye hak kazandı. Eren ARSLANYILMAZ