Türkiye Basketbol Federasyonu  ile Basketbol İl Temsilciliği tarafından, Zonguldak’ta iki yıl aranın ardından Büyük Erkekler Basketbol Ligi düzenleniyor. 29 Nisan’da başlayan ve 8 takımın mücadele ettiği Lig, deplasmanlı olarak oynanıyor.

Zonguldak’ta basketboldan uzak kalmış, spor yapmak isteyenler için güzel bir fırsat olan Büyük Erkekler Basketbol Ligi’nde değişik meslek gruplarından sporcular mücadele ediyor.

Son 2 haftaya girilirken, 67 Olders 11 puanla, Kozlu Belediyespor ise 10 puanla Play-Off’ları garantileyen ekipler oldu. Play-Off’lara kalacak 2 ekip ise kalan maçlarda belli olacak.

Son 2 bileti almak için büyük çekişme yaşanacak gibi görünüyor.

8 puanlı Kilimli Belediyespor ve Sportif, 7 puanlı 467 Evler Spor Kulübü daha avantajı olarak görünen ekipler olarak dikkat çekiyor.

Zonguldak Büyük Erkekler Basketbol Ligi’nde geçtiğimiz hafta 4 karşılaşma oynandı. Sanat Teknik’in maça çıkmaması nedeniyle Sportif maçı 20-0 hükmen kazandı.

67 Olders zorlandığı maçta Kilimli Belediyespor’u 62-39, diğer maçta ise Çekikel’i 44-43 skorla yenmeyi başardı. Play-Off’ları kovalayan Kilimli Belediyespor, 44-29 sonuçla Zonguldak Belediyespor’u yenmeyi başardı.

 

Büyük Erkekler Basketbol Ligi’nde haftanın maçları

BUGÜN:

Saat 19.00-Canpolat Pamay: Zonguldak Belediye-667 Evler Spor Kulübü

YARIN:

Saat 17.30-Kilimli Spor Salonu: Kilimli Belediye-67 Olders

Saat 17.30-Canpolat Pamay: Kozlu Belediye-Sanat Teknik

10 HAZİRAN PAZARTESİ

Saat 20.00-Canpolat Pamay:  Çekilel - Sportif