Zonguldak Kömürspor Bölgesel Amatör Lige unvanlarla veda etti. Türkiye futbol Federasyonu tarafından çıkarılan ‘en’lere göre temsilcimiz 8 golle en az gol yiyen ve tüm sezon boyunca 2 kırmızı kartla en az kırmızı kart gören takımlar arasından kendine yer buldu.

Zonguldak Kömürspor ile birlikte 9 takımın adını 3’üncü Lige yazdırdığı, Bölgesel Amatör Lig’in rakamlarla analizi yapıldı. 79 ilden 152 takım mücadele ettiği ligde Bayburt Grup Özel İdare Gençlik ve Spor, Erzin Belediyespor (Hatay), Niğde Belediyespor, Etimesgut Belediyespor (Ankara),  Çine Madranspor (Aydın), Tire 1922 Spor (İzmir), Zonguldak Kömürspor, Çatalcaspor (İstanbul), İstanbul Halide Edip Adıvarspor takımları Spor Toto 3. Lig'e yükselerek mutlu sona ulaştı.

CENTİLMENLİK SIRALAMASINDA İKİNCİYİZ

Toplam 1049 kırmızı kartın görüldüğü BAL'da, Van İpek Yoluspor 14 kırmızı kart ile en fazla kırmızı kart gören takım, 1 kırmızı kartla en az kırmızı kart gören takım Gümüşordu (İzmir) en centilmen takım oldu. Gümüşorduspor’un 2 kırmızı kartla Zonguldak KÖmürspor takip etti.

EN AZ GOL YİYEN TAKIM ZONGULDAK

Toplam 5299 golün atıldığı BAL'da, 70  golle en çok gol atan takım Yeniköyspor (İstanbul) olurken, Bodrum Belediyespor (Muğla) ve Kütahyaspor 64 golle  takip etti.

En az gol yiyen takımlar 8 gol ile Zonguldak Kömürspor ve Edirnespor Gençlik, 10 gol ile Mardinspor ve Tatvan Gençlerbirliği Spor, 12 gol ile Zara Belediyespor (Sivas) ve Somaspor (Manisa) takımları oldu.

EN GOLCÜ İSİM ERSİN AKSAÇ

En çok gol atan futbolcular ise 33 gol ile  (Kütahyaspor) birinciliği, 23 gol ile Zafer ÖZKANAY (Yeni Çanspor-Çanakkale) ikinciliği, 19 gol ile de Cenk Usta (Kumluca Belediyespor-Antalya), Emir AYKURT (Ceyhanspor-Adana), Kadir Söylemez (Çine Madranspor-Aydın), Levent CEVAHİR (Didim Belediyespor-Aydın) üçüncülüğü paylaşmışlardır.

BAL 13 grupta tamamlanmasının ardından toplam 66 baraj müsabakası oynandı. Bu müsabakaların 42' sini  BAL takımları kazanırken 24' ünü yerel lig takımları kazanarak 2014-2015 sezonunda BAL'da oynama hakkını kazandı.