TFF 2.Lig ekiplerinden temsilcimiz Zonguldak  Kömürspor, 2022-2023 sezonu öncesinde olağanüstü Genel Kurul yapacak. 
29 Mayıs Pazar günü yapılması beklenen kongrede, çoğunluk sağlanamaması halinde kongre 5 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.
Kongre öncesinde mevcut Başkan M. Salih Demir, bu sezon başkanlığı pek düşünmezken, yerine ise Zonguldak Kömürspor Asbaşkanlığı görevini yürüten ve Romanya’da yaşayan iş insanı Sabit Danış’a devretmeyi planlıyor.
M. Salih Demir, başkan olarak düşündüğü Sabit Danış ile bir görüşme yapacak. Yapılan görüşmenin olumlu geçmesi halinde Sabit Danış Zonguldak Kömürspor başkanlığı konusunda tek aday olarak seçime girecek. 
Ancak Sabit Danış’ın başkanlığı kabul etmemesi halinde ise Mevcut başkan M. Salih Demir Zonguldak Kömürspor başkanlığına devam edecek. 
Yeni sezonda başkanın kim olacağı henüz belli değilken, yeni yönetimde kimlerin olacağı ise başkan adayı kadar merak konusu oldu.   
Bilindiği gibi geçtiğimiz sezon 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, ligin bitimine son 3 hafta kala ligde kalmayı garantileyebilmişti.
Kırmız-lacivertli ekip oynadığı 34 lig maçında 9 galibiyet, 11 beraberlik ve 14 mağlubiyet alırken, rakip fileleri 37 kez havalandırırken, kalesinde ise 47 gol gördü.
Kısıtlı bir kadro ile sezona başlamasına rağmen, ligde kalmayı 3 hafta garantileyen Zonguldak Kömürspor, ligi 34 puanla 14. sırada tamamlamıştı.
Ayrıca son iki yılda ligde kalmaya oynayan Zonguldak Kömürspor, yeni sezonda şampiyonluğa ya da play-off’a oynayacak bir takım yaratma peşinde. 
Bunun içinde M. Salih Demir, kırmızı-lacivertli ekibe destek sağlayacak güçlü bir yönetim yapma derdinde.  
Özellikle geçen sezona nazaran bu sezon kırmız-lacivertli ekibi zorlu takımlar bekliyor. TFF 1. Lig’den düşen Kocaelispor, Bursaspor, Menemenspor ve Balıkesirspor gibi önemli takımlar 2. Lig’de mücadele edecek. Bu takımlardan ikisinin Zonguldak Kömürspor Grubu’nda yer alması bekleniyor.
Öte yandan TFF tarafından 27 Ağustos’ta başlatılacak olan lig öncesinde  grup ve fikstür heyecanı yaşanacak. Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan kurayla birlikte önce Kırmızı ve Beyaz grupta mücadele edecek takımlar belli olacak, daha sonra ise kurayla fikstür belirlenecek.
 Haber: Selçuk KOÇAKLI