TFF 2.Lig’de mücadele edecek olan temsilcimiz Zonguldak Kömürspor'un Olağanüstü Genel Kurulu TSO Toplantı Salonu’nda 5 Haziran Pazar (bugün) saat 12.00’da gerçekleştirildi.
Tek liste ile girilen Olağanüstü Genel Kurul'da Romanya’da yaşayan iş insanı olan Zonguldaklı Sabit Danış Zonguldak Kömürspor'un yeni başkanı seçildi.
Zonguldak ve spor severlerin merakla beklediği yeni yönetim kuruluda açıklandı. 
Sabit Danış başkanlığında 22 kişiden oluşan yeni yönetim şu şekilde oluştu. 
İŞTE BAŞKAN VE YÖNETİMİ
Başkan Sabit Danış
Davut Acar
Adil Dilaver
Erim Zeki Berberoğlu
Güray Topal
Şükrü Öztürk
Vahdettin Velioğlu
Yıldıray Çelik
Nazif Çoraman
Mehmet Ar
İsmail Gülay
Özer İncegül
Murat Candaş
Hakan Kiransoy
Serkan Aycı
Tayfun Demir
Levent Yaman
Orkun Türedi
Fatih Topçu
Cengiz Akbaş
Hüseyin Şengün
Engin Küçükarslan. 

DEMİR: “ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’U LİGDE TUTTUK”
Yapılan kongre sonrasında Yeni Başkan Sabit Danış ve yönetime başarılar dileyen Zonguldak Kömürspor eski Kulüp Başkanı M. Salih Demir: “Zonguldak Kömürspor’un önünü açmak için elimizden geleni yaptık. Takımı ligde tuttuk, borçları aşağıya düşürdük. Böylelikle Zonguldak Kömürspor’un daha temiz bir sayfa açmasını sağladık. Görevimizi Sabit Danış’a devrettik. Bundan sonraki süreçte ne hedef ortaya konulur, sayın başkan ve yönetim kurulu arkadaşlar karar verecek. Şunun bilinmesini istiyorum. Yönetimde olmamamız, Zonguldak Kömürspor’a destek vermeyeceğimiz anlamına gelmesin. Maddi-manevi Zonguldak Kömürspor’un her zamana arkasında olacağız.” dedi.
DANIŞ: “ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’UN BAŞARISI İÇİN SAVAŞACAĞIZ”
Zonguldak Kömürspor’un yeni Başkanı olan Sabit Danış ise: “Eski yönetimden bazı arkadaşlarımızın da yer aldığı bir yönetim kurulu oluşturduk. Toplantımızı yapıp 2022-2023 sezonuna ilişkin yol haritamızı belirleyeceğiz. Buradan camiamıza çağrım, yeni yönetimin yanında olsunlar. Onların desteği bizim için çok önemli. Zonguldak Kömürspor’u hep beraber layık olduğu yerlere taşıyalım.  Zonguldak Kömürspor başkanlığı yapmış  olan M. Salih Demir’e  de Zonguldak Kömürspor’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Artık Bayrak’ı devraldık. Zonguldak Kömürspor’u daha güzel yerlere getirmek için ben ve yönetimim birlik beraberlik içerisinde geçe gündüz demeden çalışacağız. Herşey Zonguldak Kömürspor” diye konuştu

Zonguldak Kömürspor Sabit Danış Başkanlığında önümüzdeki günlerde bir araya gelerek görev dağılımını da gerçekleştirecek. Yapılacak görev dağılımının ardından Başkan Sabit Danış ve yönetim 2022-2023 sezonunda güçlü bir Zonguldak Kömürspor yaratmak adına transfer çalışmalarına başlayacak. 

Öte yandan yeni yönetim transfer öncesinde geçen sezon Zonguldak Kömürspor'u ligde tutmayı başaran teknik direktör Şenol Demir ile bir araya gelerek bir görüşme yapacak. Yapılacak görüşmede yönetim şartlarda Şenol Demir ile anlaşması halinde yola devam edecek.
Anlaşılmaması  halinde ise rota bir başka teknik direktöre çevrilecek. 

Özellikle Zonguldak Kömürspor'a çok şey katan Demir ailesi olarak bilenen iş insanlarının yeni yönetimde görev almaması da da dikkat çekti. 
Haber:Selçuk Koçaklı