Zonguldaklı hoca Ertuğrul Sağlam  2’nci Ligde mücadele edecek Zonguldak Kömürspor  hakkında naçizane görüşlerini söyledi

Beyefendi kişiliğiyle taraflı tarafsız tüm herkesin takdiri kazanan Ertuğrul Sağlam Emre Can Bayram’a konuştu…

Onu tanıyan herkesin ‘Ertuğrul Sağlam’ deyine ilk söylediği kelime ‘Adam’ olduğundan biz de bu başlığı seçtik

ADAM GİBİ ADAM ERTUĞRUL SAĞLAM

 Türk futbolunda bir döneme damgasını vuran  eski milli futbolcu ve şimdilerin teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ile arkadaşımız Emre Can BAYRAM  çok özel bir röportaj gerçekleştirdi.  Bu özel buluşmada  tüm içtenliği ile sorularımızı yanıtlayan Ertuğrul Sağlam,  geleceği, Zonguldak ve Türk futbolu adına çok önemli açıklamalarda bulundu.

************

 

Türk futbolunun beyefendi ismi Ertuğrul Sağlam arkadaşımız Emre Can Bayram’a özel açıklamalarda bulundu. A Milli formayla sayısız maça çıkan, Zonguldaklı eski milli futbolcu ve antrenör Ertuğrul Sağlam doğup büyüdüğü Ereğli’de düzenlenen  festival kapsamında eski futbolculardan oluşan veteranlar maçını izledi. Maçın ardından Ertuğrul Sağlam, muhabir arkadaşımız Emre Can ile bir araya gelerek ilk kez Zonguldak’ta bir yerel gazeteye özel açıklamalarda bulundu.

Bakın Ertuğrul Sağlam, kendi geleceği, Zonguldak ve Türk futbolunun yanı sıra milli takım ve Zonguldak Kömürspor hakkında neler demiş...

 “ZONGULDAKSPOR, FUTBOL AÇISINDAN CAZİBE MERKEZİYDİ”

İsim değişikli oldu ama eskiden Zonguldakspor’du şimdi Zonguldak Kömürspor oldu. Şehrimizin takımı. Futbola ilgi duyduğumuz, futbolla iç dışlı olduğumuz dönemlerde ki Zonguldakspor, futbol açısından cazibe merkeziydi. Dolayısıyla bizimde ilgimizi çeken futbol oynadığımız dönemlerde çocukluğumuzun takımıydı Zonguldakspor. Zaman zaman o efsane kadroyu izlemeye gittiğimizde şehirde şampiyonluk havasının üst seviyeye çıktığı, şehrin bayraklarla süslendiği dönemdi. Biz coşkunun tavan yaptığı dönemleri yaşadık Zonguldaksporda. Uzun yıllar futbol oynadık. Daha sonra antrenörlüğe başladık. Ama hep bir tarafımızda şehrimizin takımı Zonguldakspor vardı. Ereğli Belediyespor, Erdemirspor, Akçakocaspor, Kilimspor,  hepsinin Zonguldakspor’u hayal ediyordu. Bizde Çanakkale’de o ortam da olmak istedik.

“GÜZEL GÜNLER ŞEHRİN TAKIMINA SAHİP ÇIKMASIYLA GELECEK”

“Zonguldakspor’un 2.Lig çıkış için iyi planlanabilir, programlanabilirse bu yükselişin devam edeceğini de düşünüyorum.2.Lig çıkış maçında başkanımız Süleyman Caner’in davetiyle Çanakkale’de olmak istedim. O keyfi yaşamak istedim. Şükürler olsun, Allah orada utandırmadı. Zonguldak’ta orada binlerce insanın akın akın gelerek başı önünde döndürmedi Allah. İyi oyunla hak edilmiş şampiyonluğu tekrar elde ederek tekrar 2.Lige yükseldi. Bu tabi ki güzel bir olay şöyle de bir gerçek var. Tabi ki her şey zamanla olacak sindire sindire olacak. Şimdi ki adıyla Süper Ligde ki o coşkulu ortamı büyük başarılar yakalayan inşallah ilerleyen dönemlerde şehrin biraz daha kenetlenmesi şehrin takımına sahip çıkmasıyla Zonguldakspor daha güzel günler yaşayacak”

“TÜMER VE ERGÜN ZONGULDAKSPOR İLE GÜZEL ŞEYLER SÖYLÜYORLAR”

“Eski futbolcuların gelmemesi belki doğru değil ama şimdi bilemiyoruz belki programları vardır. Bence bu konuda öyle değerlendirmemek lazım. Adım gibi biliyorum ki öbür tarafta Ergün, diğer tarafta Tümer kardeşlerimizle zaman zaman görüşüyorum. Zonguldakspor ile güzel şeyler söylüyorlar zaman zaman. İnşallah bunda sonra ki zamanda ilgileriyle destekleriyle takımın yanında olarak destek veririler”

“TERZİ’NİN EMEĞİ ÇOK BÜYÜK”

“Takımın oluşmasında Cahit Terzinin emeği gerçekten çok büyük. Ama daha sonra ki dönem de kupayı kaldırmak Şenol Demir hocaya nasip oldu. Tabi ki de ikisine de gerçekten teşekkür etmek istiyorum. Bu takıma buraya getirdi emekleri, çabaları, yani bu takıma destek veren emek sarfeden herkesi teşekkür etmek lazım. Ama şöyle de bir gerçek var ki Şenol hoca da aldı bu işi işin sonunu güzel bağladı”

“2.LİGDE ÇOK FAZLA ACELE ETMEMEK LAZIM”

“Dolayısıyla inşallah önümüzde ki sene de 2.Ligde çok fazla acele etmemek lazım. Taraftarın ve camianın beklentisi belki çok yüksek olabilir. Hemen PTT 1.Lige çıksın diye. Orada yaşayan insanların, orada para kazanan insanların, Belediye Başkanın Emniyet Müdürünün Valisinin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, hepsinin bir araya gelerek bir sinerji oluşturması ve bu güçle yol almakla gerçekleşecektir bu başarı.Belki önümüzde ki sene Zonguldakspor’un ana hedefi ligde kalıcı olmak ve uzun yıllar sonra çıktığı 2.Lige havasını iyi teneffüs ederek sağlam bir hedef koyması bence daha mantıklı”

“KULÜBÜN MADDİ VE MANEVİ DESTEĞİ ÇOK İHTİYACI VAR”

“Geçtiğimiz zaman baktığımız futbolcuların tercih ettiği bir kulüptü Zonguldak. Hala da bence öyle. Başarıları da yaşamış bir futbol kenti. Aslında spora ve futbola tecrübesi olan bir şehir Zonguldak. Şunu da tabi ki kabul etmek lazım artık 2.Ligde ki takımlar çok ciddi bir bütçeyle çok ciddi rakamlar harcayarak çok ciddi destekler alarak girmiş durumdalar. Dolayısıyla da böyle bir rekabet ortamında da Zonguldakspor bu rakipleri ile mücadele edebilmesi için Valisiyle, Belediye Başkanıyla, Emniyet Müdürüyle, Sivil toplum kuruluşlarıyla, işadamlarıyla, taraftarıyla ve halkıyla çok ciddi anlamda, ciddi rakiplerle mücadele edebilecek desteği ortayı çıkarması gerekir. Hem maddi hem de manevi desteği çok ihtiyacı var Zonguldakspor’un. O şehirde yaşayan o şehirde idarecilik yapan herkesin bu ismi ve markayı daha yukarı taşıyabilmek için çok ciddi anlamda sorumluluk alması gerekiyor. Bu doğrultu da paydaşların hepsine çok büyük görevler düşüyor. Zonguldak ne kadar yükselirse herkes kendi adına nemalanacak. O yüzden markayı daha yüceltmek gerekiyor. Çok ciddi anlamda çalışmak gerekiyor”

“ÜLKEMİZDE FUTBOL ÇOK ŞEYİ İFADE EDİYOR”

“ Şuanda Ülkemizde futbol çok şeyi ifade ediyor. Statü belirliyorsun. Tuttuğun takım aldığı neticeyle zaman zaman acıları üzüntülerini unutabiliyorsun. Sosyal yaşamıyla ekonomisiyle hayata bakışıyla şehrini de futbola katılıyor. Milli takım aslında iyi başlamadı. Daha sonra özellikle son dönemde ciddi bir başarı ortaya çıktı. Dileğimiz ve beklentimiz şu ki milli takımızın Avrupa Şampiyonası finallerinde de bu yükseliş trendini devam ettirmesi. Orda da başarılı olması. Milli takımızda o potansiyel var. İnşallah Türk halkının dualarıyla güzel bir futbolla ne den olmasın”

“KATAR’DAN TEKLİFLER VAR”

“Şuanda anlaştığım bir kulüp yok. Ama görüştüğüm kulüp var. İnşallah bende yine kendimi ifade edebileceğim kendi bilgilerimi tecrübelerimi tekrar aktarabileceğim yeniden futbolda bir ses getirebileceğimiz, bir takımla anlaşacağım inşallah. Tabi ki teklifler var yurt içi ve yurt dışında ama istediğimiz takımlar dolu. Haftaya bir görüşme gideceğim Katar’a ona göre de bir karar vereceğim”

“ÇALIŞTIĞIM HİÇBİR KULÜPTEN KÖTÜ AYRILMADIM”

“Hiçbir antrenör hiçbir yerden ayrılmak istemez. Dolayısıyla bizim her ayrılığımızda mutlaka bir üzüntü oluyor. Şöyle bakıyorum ben hayata. Bazen elde edeceğin başarılarla yeni bir başlangıç olabiliyor. Biz hayata o şekilde bakıyoruz. Bulunduğumuz kulüplerde de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ben şuana kadar çalıştığım hiçbir kulüpten kötü ayrılmadım”

“ZONGULDAKSPOR DA YETENEKLİ GENÇ ÇABUK OYUNCULAR VAR”

Ertuğrul Sğlam’a Zonguldak Kömürspor’dan Onur Eriş ile ilgilenip ilgilenmediğini sorduk.  Sağlam, Final maçında ben bütün takımı izledim. Tabi ki bir futbol adamı olarak Zonguldakspor da Kızılbölükspor da yeni dikkatimizi çeken futbolcular oldu. Yani, hakikaten Zonguldakspor çok iyi bir takımı yenerek şampiyon oldu. Yani söylemek istediğim Kızılcabölükspor da da Zonguldakspor da yetenekli genç çabuk oyuncular var.  Ben bu isimleri kulüp başkanı Süleyman Caner ile de paylaştım” diyerek”  Gazetemizde  yer alan ‘Sağlam Kanca’ başlıklı haberin  gerçeklik payını doğrular nitelikle konuştu.

 “BAŞKANIMIZA ÇOCUKLUĞUMUZUN TAKIMA SAHİP ÇIKTIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

Başkanımız ne kadar zor ve kısıtlı imkanlarla nasıl mücadele ederek bu işi yaptığını ben çok iyi biliyorum ve gördüm. Başkanımıza ayrı bir sevgimiz ve saygımız var. Her şeyden önce bizim gönül verdiğimiz çocukluğumuzun takıma sahip çıktığı için teşekkür ederiz. Gerçekten işinden ailesinden zaman ayırarak bu takımı buralara kadar getirdi. Bizim tabi kide değerli insanın işini ve yükünü hafifletmemiz gerekiyor. Zonguldakspor’a gönül verenler olarak bizim boynumuzun borcudur. Tekrar sizlerinde aracılığıyla ben başkanımız Süleyman Caner’e teşekkür ediyorum. Bulunduğumuz konum el verdiği üzere de Zonguldakspor’a da ve bölgemizde ki bütün takımlara da elimizden gelen desteği de vereceğimizi buradan söylemek istiyorum. Ramazanda bir iftar yemeği düzenleyeceğiniz sayın Valimizin Emniyet Müdürümüzün katılımıyla Ertuğrul hocamızda yine inşallah aramızda olacak”

“EN ÖNEMLİSİ TESİS”

“Stat yine bir şekilde devam ediyor da en önemlisi tesis gerçekten Zonguldakspor’un bir tesise ihtiyacı var. Şuan birinci önceliğiniz tesis olması gerekiyor. Şimdi sen genç oyuncu alıyorsun genç oyuncu da kendini geliştirmek isteyecek bu çocuk kendini nere de geliştirecek”

“NEDEN OLMASIN?”

Şartlar durum pozisyon elverirse günün birinde neden olamasın. Bende isterim Zonguldakspor’la çalışmak. Bunun içinde hem bizim şartlarımızın hem de kulübün durumu bir araya gelerek ötüşmesi gerekir”

Ben kendi çocukluğumu gözümün önüne getirdiğimde hakikaten bir çocuğun futbola bakışı ve gelişimiyle ilgili rol oynadığının farkına yeni yeni varıyorum. Dolayısıyla şöyle bir gerçek var. Amatör takımlara Mali liglerde kaliteyi artırırsak oraya daha ilgi alaka ve ilgi gösterirsek üst taraflara da olumlu bir şekilde de yansıyacaktır. Son dönemde maalesef biz bunu kaybettik. Sokak futbolu ve daha alt düzeylerle alakalı oralara göstermediğimiz ilgi düşüşe de sebep oldu.

Başkan Süleyman Caner; ’’Hocamız Ertuğrul Sağlamla bir araya gelmekten mutluyuz onur ve gurur verici bir şey. Zonguldak’ımızı temsil ediyor. Özellikle Çanakkale maçında yanımızda yer alması gerçekten bizim gurur verici bir şey. Onun değeri bizim gözümüzde gerçekten çoktur. Anlatmak mümkün değil. Zonguldak’ın Ereğli’nin onunla gurur duymasını ve sahip çıkmasını istiyoruz. Futbolcu kardeşlerimizde Ertuğrul hocamızı örnek almalarını istiyoruz. Ertuğrul hoca örnek alınması gereken bir hocadır. İnşallah Allah ta gönlüne görene verir çok iyi takımlarla anlaşır. Onun huzurlu olması başarılı olması benide gerçekten mutlu ediyor. Şuan transfer görüşmelerimiz devam ediyor ama önceliğimiz çocukların prim borçlarını bitirmek için uğraşıyoruz. Yeni sezonda da Teknik Direktör Şenol Demir hocamızla devam etmek istiyoruz.

Ertuğrul Sağlam, Çanakkale’de final maçının atmosferinin gerçekten çok farklı olduğunu söyleyerek; ”Zonguldaklı binlerce insanın final maçına akın akın geldiği maçta Allah başı önünde döndürmedi. İyi oyunla hak edilmiş şampiyonluğu tekrar elde ederek tekrar 2.Lige yükseldi.”dedi. Sağlam, Zonguldak Kömürspor’un bu sene asıl hedefinin ligde kalıcı bir yer sağlaması gerektiğini vurguladı. Bursaspor’dan ayrıldıktan başka takım çalışmayan Ertuğrul Sağlam şuan için gelen teklifleri değerlendireceğini söyleyerek, bir hafta sonra Katar’da bir kulüple görüşmede bulanacağını belirtti. Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, 2’inci Başka Muhammer Öztürk ve Genel Kaptan Hakan Hülfikir’de, Ertuğrul Sağlamla bir araya gelerek transfer konusunda görüş alışverişinde bulundu.