Nesil Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, sahne performansını halı sahaya taşıdı. İlk kez düzenledikleri  halı saha maçında yeteneklerini sergileyen dansçılar, bir dahaki halı saha maçı için sözleştiler.

Kent merkezinde 2016 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu güne kadar her geçen gün başarılarını aktaran Nesil Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, sahnenin ritmini yeşil sahaya yansıttılar.

Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’ın Varna kentinde yapılan 11. Uluslararası Halk Dansları Festivali'nde 14 ülke ile 20 grubun içinde kostüm, müzik ve sahne dalında en iyi gurup seçilen ekip, etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Yaz aylarına girilmesi nedeniyle 2 aylık tatile giren dernek çalışmalarından doğan boşluğu gidermek ve dernek içi motivasyonu artırmak için halı sahada buluştu. Dernek yöneticilerinin, eğitimcilerin ve dansçıların da aralarında bulunduğu 2 takım çıkartarak geçtiğimiz akşam halı sahada bir araya gelen erkek dansçılara, bayan halkoyuncular da saha dışından büyük destek verdi.

“HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN BİR AİLEYİZ”

Berabere biten maç sonrasında dostluğa ve kardeşliğe vurgu yapılırken, gerçekleştirilen etkinlik sonrasında açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Hikmet Bankoğlu, halkoyunları derneğinden çok her geçen gün büyüyen bir aile olduklarını söyleyerek, “Kurulduğumuz günden bu güne kadar halkoyunlarına gönül veren kardeşlerimiz ile birlikte çok yoğun çalışmalar yaptık ve kısa sürede kurduğumuz ekibimizde Bulgaristan’ın Varna kentinde ülkemizi ve Zonguldak’ımızı başarı ile temsil ettik. Yurda döndüğümüz günden sonrada kısa süreli bir tatil vererek çalışmalarımıza ara verdik. Fakat verdiğimiz tatilin daha 3 hafta olmasına rağmen ekipte herkes birbirini çok özledi. Bizde bundan yola çıkarak bir halı saha maçı organize ettik. Biz bir halkoyunları derneğinden çok bir aile gibiyiz. Kısa süreli ayrılıklar bile bize çok zor geliyor. Yaptığımız bu halı saha maçıyla hem ekip içi motivasyonu arttırdık, hem de özlem giderdik. Yeni sezonda çok daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyoruz. Yeşil sahada kıyasıya mücadele edip birbirini incitmeyen ve halı saha dışında tribünlerde bizi yalnız bırakmayan bayan halk oyuncularımıza teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi. (Umut ERSES)