Sprinter atlet Melike Malkoç,  katıldığı 4 salon yarışında sezonunu bir altın ve 1 gümüş madalya ile kapattı 

SALONDA FIRTINA GİBİ ESTİ 

Milli atlet Melike Malkoç, fırtına gibi başladığı salon sezonunu kapattı. Ulusal ve uluslar arası arenalarda 60 metrede piste çıkan Melike Malkoç, 2’si büyükler, 1’i gençler ve 1’i de yıldızlar olmak üzere katıldığı 4 salon yarışında 2 madalya kazanarak göğsümüzü kabarttı. Yıldızlarda şampiyon olan Melike,  gençlerde gümüş madalya elde ederken, büyüklerde de tecrübe kazandı.

 *********

Zonguldak’ın Türk atletizmine kazandırdığı 16 yaşındaki milli atlet Melik Malkoç,  salon sezonunu kapattı.  Sezona fırtına gibi bir başlangıç yapan Melike Malkoç, ulusal ve uluslar arası yarışlar olmak üzere 4 salon yarışında boy gösterdi. Sezona kendi kategorisi olan yıldızlarda Türkiye şampiyonu olarak başlayan milli atlet, gençlerde gümüş madalya, büyüklerde ise biri final olmak üzere 2 yarış çıkardı.

SEZONU ALTIN İLE AÇTI

Utku Duman’ın antrenörlüğünde harika bir salon sezonu yaşayan Melike, ilk olarak Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda piste çıktı. Sezonu İstanbul’da düzenlenen organizasyon ile açan Melike, 60 metrede 7,65’lik derecesiyle Türkiye Şampiyonu oldu. Altın madalyanın yanı sıra 7-65 ile en iyi derecesini yaparak   beğeni kazanan Melike, genç milli takım antrenörlerin ile dikkatlerinden kaçmadı. Bu başarısıyla genç milli takıma davet edilen 16 yaşındaki sporcu, balkan şampiyonasında 7,68 koşarak gümüş madalya kazandı.

A MİLLİ TAKIMA YÜKSELDİ

Kendi kategorisi olan yıldızlar kategorisinde rakipsiz olan Melike, gençlerde gümüş madalya kazanmasıyla yine dikkatleri çekti.  Yıldızlar ve gençler derken Melike bu kez A Milli takıma alındı ve büyüklerde ay-yıldızlı formayı giydi. A Milli takım ile Avusturya’da düzenlenen salon yarışında finale çıkan Melike,  sakatlığı nedeniyle yarışı tamamlayamadı. Sıkı tedavilerin ardından sakatlığından kurtulan Melike, soluğu bu kez Sırbistan’da aldı. Yine A Milli takım kafilesinde yer alan Melike, Balkan şampiyonasını 10’uncu sırada tamamladı.

ŞİMDİ SIRA AÇIK ALANDA

4 salon yarışında biri altın almak üzere iki madalya çıkaran Melike Malkoç, açık hava sezonu için çalışmalarına başladı. Sezonu Nisan ayında açacak Melike, açık havada 100 ve 200 metrelerde piste çıkacak. Antrenör Utku Duman yönetiminde çalışmalarına başlayan Melike Malkoç, açık hava sezonunda da önemli başarılara imza atmayı hedefliyor

 

İşte başarının sırrı

Melike Malkoç’un başarısının sırrı işte bu fotoğrafta saklı… Melike’nin gelişimine katkı sağlayan Antrenör Utku Duman, yağmur-çamur demeden sporcusuyla çalışıyor. Utku hoca ve Melike, disiplinli ve çok çalışmanın karşılığını bu başarılarla alıyor.

Eren ARSLANYILMAZ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Yarı finaldeler

 

Yayla Ortaokulu Karabük’te düzenlenen Yıldızlar Basketbol Grup Müsanakaları’nı yenilgisiz tamamlayarak,  Türkiye Şampiyonası yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

 

***********

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2016-2017 eğitim-öğretim yılı okul sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen Yıldızlar Basketbol Grup Müsabakaları Karabük’te sona erdi. Erkekler kategorisinde B Grubu’nda mücadele eden Yayla Ortaokulu, oynadığı 3 maçı da kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Karabük Yeni Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonun ilk gününde Amasya Özel Sevgi Başarır Ortaokulu ile karşılaşan Yayla Ortaokulu, parkeden 44-40 galip ayrıldı. İkinci sınavını Bursa Selçuk Yahşi Ortaokulu ile yapan Yayla,    rakibini 25 sayı farkla  55-29 mağlup ederek 2’de 2 yaptı. Son maçında Bolu Sakarya Ortaokulu’nu 52-34 yenen Yayla Ortaokulu namağlup B Grubu’nu 1’inci tamamladı. Utku Duman yönetiminde ki Yayla Ortaokulu, bu sonuçla  18-21 Mart tarihleri arasında yeri daha sonra açıklanacak  Türkiye Şampiyonası yarı final müsabakalarına adını yazdırdı.