U-18 Liginin son maçında Gelik deplasmanına giden ve namağlup ünvanına sahip olan Zonguldak Ereğli Spor karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 geride kapattı. 

Maçın ikinci yarısında oyun hâkimiyetini tamamen eline alan Zonguldak Ereğli Spor Emirhan Güneş (2), Enes Atışman ve Umut Erdoğan ile 4 gol birden bularak skoru 4-2 yapmayı başardı.

Karşılaşmayı 4-2 galip tamamlayan Zonguldak Ereğli Spor’a namağlup ünvanı ile şampiyonluk kupası Zonguldak İl Tertip Komitesi Başkanı Metin Malkoç ve Zonguldak Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna tarafından takdim edildi. 

Malkoç “başarılarınızın devamını dileriz”

Kupayı Takım Kaptanı Umut Erdoğan’a veren Türkiye Futbol Federasyonu Zonguldak İl Tertip Komitesi Başkanı Metin Malkoç “uzun bir maratonun sonunda bu kupayı hak eden takım oldunuz. İnşallah Zonguldak’ı Türkiye Şampiyonasında en iyi şekilde temsil edersiniz. Başarılarınızın devamını dileriz” dedi. 

Eren “Her şeyden önce inandık”

Zonguldak Ereğli Spor Antrenörü Gürken Eren “ben çocuklarımıza sonuna kadar inandım ve güvendim. Buraya çok zorlu yollardan geldik. Ama her şeyden önce inandık. Aile olduk ve başardık. Ama evlatlarımız ve bizim için her şey daha yeni başlıyor. Oyuncularımı yürekten kutluyorum” dedi. 

Karar verildi...Hükmen Galip sayıldı.. Karar verildi...Hükmen Galip sayıldı..

Korkmaz “1 topumuz dahi yoktu”

Zonguldak Ereğli Spor Kurucu Antrenörü Murat Korkmaz ise “ben İstanbul’da geçtiğimiz hafta şampiyonluğu garantilediğimizi öğrendiğimde mutluluktan gözyaşlarımı tutamadım. Gürkan hocam ve oyuncularımızın neler çektiklerini ve ne zorlu yollardan geçtiklerini biliyorum. Sonuna kadar bu kupayı hak ettiler. Bu kulübü kurduğumuzda 1 topumuz dahi yoktu. 

Maalesef bir diğer tabir ile yoldan geçene lisans çıkartıyorduk. Burada temelleri atılmış büyük bir emek var. Ama en önemlisi gözümüz kapalı takımı her kategori de teslim ettiğimiz ve her zaman edeceğimiz bir antrenörden ziyade bir dost olan Gürkan hocamızı kazandık. Gürkan hocam ve oyuncularımız ile gurur duyuyorum” dedi.  


Kupa hastanede kaldırıldı

Karşılaşmayı dört gol atarak tamamlayan Zonguldak Ereğli Spor (ZES), takımda 4 numara formayı giyen ancak son maçın ardından yaşadığı rahatsızlık nedeni ile Atatürk Devlet Hastanesi’nde yatan Stoper Asım Bekdaş’a atfen 4 numaralı formayı boş bıraktılar. 4.golün ardından sahanın ortasında arkadaşları Asım Bektaş’a ait formayı açarak 4 gollü galibiyeti kendisine hediye ettiler. 


Maç sonunda kupa ile hastaneye gittiler
Zonguldak Ereğli Spor’lu oyuncular ve yöneticiler karşılaşmanın ardından Atatürk Devlet Hastanesi’nde yatan takım arkadaşları Asım Bekdaş’a kupayı getirerek takdir edilecek bir davranış sergilediler. Acil girişinde arkadaşları ve kupa ile hatıra fotoğrafı çektiren oyuncular o esnada hastanede bulunan vatandaşlar tarafından alkışlandılar. 

Ligin son maçında takım arkadaşlarının yanında olamadığı için üzüntü yaşayan Asım Bekdaş arkadaşlarının yaptığı bu jest karşısında aşırı duygulandığını söyleyerek tüm takıma teşekkür etti ve “işte biz gerçekten kocaman bir aileyiz. Hepinizi çok seviyorum” dedi.  

Takım yemeği Kamil Altun’dan araç Nuri Tekin’den

Zonguldak Ereğli Spor Başkanı Kaan Kocaman “liglerimiz boyunca tüm deplasman araçlarımızı bize temin eden başta Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Alaplı Belediye Başkan Yardımcı Fikret Aydın’a çok teşekkür ederiz. 

Ayrıca bugün Gelikspor maçı sonrası takımımızı Kilimli Sosyal Tesislerinde misafir ederek ikramlarda bulunan Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun bizleri onurlandırmıştır. 

Her iki belediye başkanımızda sporun ve sporcunun yanında olarak bizleri mutlu etmişlerdir. Takımımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve ‘Alaplı’dan sonra ikinci takımım ZES’ diyen Alaplı Belediyespor Kulüp Müdürü Ali Ünlü’ye ayrıca teşekkür ederiz” diyerek mutluluğunu dile getirdi.