Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesi tarafından düzenlenen ‘Şehit Madenciler Futbol Turnuvası’nda şampiyon belli oldu. 1 ay süren ve nefes kesen maçların ardından finalde 3’üncü Ocağı 2-0 mağlup eden 2’nci Ocak mutlu sona ulaştı.

 Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesi’nde çalışan maden işçileri arasında birlik ve dayanışmayı daha da pekiştirmek amacıyla 26 Haziran 2013 tarihinde başlayan ‘Şehit Madenciler Futbol Turnuvası’ 24 Temmuz 2013 tarihinde yapılan final maçlarıyla son buldu. 1 ay boyunca çekilmeli ve bir o kadar  heyecanlı geçen maçların ardından geçtiğimiz Çarşamba günü şampiyon final maçının ardından belli oldu. final maçında 2. Ocak ve 3.Ocak arasında oynandı. Mücadeleden 2-0’lık skorla galip ayrılan 2’inci Ocak turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Üzülmez Asma İşletmesi Materyal Servisi ve 5. Ocak arasında yapılan 3.ncülük maçını, normal süresi 2-2 bitmesi ile penaltılarda 4-1 Materyal servisi kazandı.

KUPALAR TAKDİM EDİLDİ

Final maçı sonrası düzenlenen törende, turnuvaya katkı verenlere Genel Maden İşçileri Sendikası Üzülmez Şube Yöneticilerince birer teşekkür plaketi verildi.

Turnuvanın 3.sü olan Materyal Sevisine kupasını GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam verirken, 2.nci olan 3. Ocak takımına kupasını Üzülmez Asma İşletme Müdür Vekili Müjdat Birol verdi.Turnuvanın şampiyonu kupasını GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ’dan aldı. Ayrıca şampiyon olan takıma GMİS Üzülmez Şubesi tarafından hediye edilen koç Şube Başkanı Ergin Cin tarafından teslim edildi.

 

Turnuva Düzenleme Komitesi Başkanı GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, turnuva sonrası yaptığı değerlendirmede şunları söyledi.

“TTK Üzülmez Müessesinde çalışan madenci arkadaşlarımız arasında zaten var olan, birlik ve dayanışmayı daha da pekiştirmek amacıyla Şehit Madenci Futbol Turnuvası düzenledik. Yaklaşık 1 ay süren turnuvaya müessese olarak, amirinden işçisine tüm madenciler büyük ilgi gösterdiler. Madden ve manen turnuvamıza katkı veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

Ve özellikle bu turnuvada bize Dilaverdeki Futbol Sahalarını tahsis eden Demir Ailesine ve özellikle Hacı Hüseyin Demir’e teşekkür ediyorum.”

 üz

öl-