Kendimi buraya yeni gelmiş gibi hissetmiyorum.3-4 gün içerisinde kendimi sanki burada yıllardır top oynuyor gibi hissediyorum. Özellikle arkadaşlar arasında ki etkileşim müthiş”

 

SANKİ YILLARDIR BURADAYIM

 

Bu sözler, Zonguldak Kömürspor’un  PTT 1’inci Lig takımı Sivasspor’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı 23 yaşındaki stoper Safa Yıldırım’a ait…  Zonguldak Kömürspor camiasını yere-göğe sığdıramayan açıklamalar yapan genç oyuncu, takım içinde ki uyumun ve arkadaşlığın üst düzeyde olduğunu söyledi.

 

************************

 

Zonguldak Kömürspor’un uzun uğraşlar sonunda  PTT 1’inci Lig takımı Sivasspor’dan kadrosuna kattığı Safa Yıldırım, transferinin ardından ilk kez  arkadaşımız Emre Can BAYRAM’a konuştu. Transfer sürecinin yanı sıra, takımdaki hava hakkında konuşan Safa Yıldırım, Zonguldak Kömürspor camiası hakkında övgü dolu sözlerle bahsetti.

 “4 GÜNDÜR SANKİ O ŞAMPİYONLUĞU BENDE HİSSEDİYORUM”

Zonguldak Kömürspor’un yeni transferi Safa Yıldırım, Sanki yıllardır Kömürspor’da top oynadığı söyleyerek; “Öncelikle Zonguldak Kömürspor kulübünde olduğum için mutluyum. Güzel bir ortam ve arkadaşlık var. Kendimi buraya yeni gelmiş gibi hissetmiyorum. 3-4 gün içerisinde kendimi sanki burada yıllardır top oynuyor gibi hissediyorum. Özellikle arkadaşlar arasında ki etkileşim müthiş. Burada ki herkes sıcak davranıyor. 4 gündür sanki o şampiyonluğu bana hissettirmişler gibi oldu dedi.

“TRANSFERİMDE Kİ EN BÜYÜK SEBEP ŞENOL DEMİR HOCAMIZ”

Transferi konusunda ki en büyük etkenin eski takım arkadaşlarını olumlu düşünceleri olduğunu söyleyen Yıldırım; “Transferim konusunda beni ilk önce Zonguldak Kömürspor basın sözcüsü Şükrü Öztürk aradı. O sırada Sivasspor beni kampa çağırmıştı. 1,5 aylık bir süre var zaten. Transferim konusunda Sivasspor kampa çağırdığı için netlik kazanmamıştı. 2’inci Ligden 4-5 takım vardı beni kadrosuna katmak isteyen. Önceliğimiz her futbolcuğunun istediği gibi PTT ve Süper Lig. Şimdi Sivasspor da küme düştü. Biraz bütçesi de düştü. O yüzden bizde orada bir fırsat yakalarız diye gittik kampa. Orada da olmadı, bu sene de nasip olmadı. Buraya gelmemde ki en büyük sebep Şenol Demir hocamız, Genel Kaptan Hakan Hürfikir, hepsi daha sıcak davrandılar. Benim buralı arkadaşım var Erzincan da top oynayan Oğuz Küçük ve Furkan Aydın. Onlar benim eski takım arkadaşlarım. Onlar çok büyük etken oldu. Burasının benim için daha iyi bir ortam olacağını düşündüm. O yüzden Kömürspor’u seçtim” dedi.

“ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’U BAL LİGİNDEN BERİ TAKİP EDİYORUM”

Zonguldak Kömürspor’u  Bölgesel Amatör Lig’den(BAL)  beri takip ettiğini ifade eden Yıldırım, “Zonguldak Kömürspor’u Bölgesel Amatör liginde şampiyon olduğu dönemdir takip ediyorum. Çünkü ben Sivaslıyım. Zonguldak Kömürspor şampiyonluk maçında Zara Belediyespor’la oynamıştı, Şampiyonluk maçına gelmiştim. Hatta Zonguldaklı Uğur Kavuk’ta vardı. O zamandır takip ediyorum.. Geçen sene oynanan Kızılcabölükspor maçını elimde telefonla takip ettim sonuna kadar ”şeklinde konuştu.

“TEKRAR ŞAMPİYON OLURSAK BURADA KALMAK İSTERİM”

3 sezonda 2 şampiyonluk elde eden Zonguldak Kömürspor’un, yeniden şampiyon olmasının uzak olmadığını belirten Sefa Yıldırım, “Şampiyonluk bu takıma uzak değil. 3 sezonda 2 şampiyonluk elde etmiş. 3.’üncü Lig ve 2’inci lig arasında eskisi kadar fark yok. Neden bir şampiyonluk daha olmasın. Sonra rakipleri tartacağız Zaten bizde o amaçla Zonguldak Kömürspor’a geldik. Her futbolcu üst taraflarda oynamak ister PTT veya Süper Lig olur. Benim amacımda ben buraya kiralık geldim. Burada 1yıllık sözleşme imzaladık. Burada başarılı bir sezon geçirmek istiyorum. İlk kapım burası olmasını istiyorum. Eğer tekrar şampiyon olursak burada kalmak isterim.”

“KENDİ SEYİRCİMİZ ÖNÜNDE OYNAMAK BİZİM İÇİN AVANTAJLI OLACAKTIR”

 Taraftarları hakkında konuşan Safa, “Alt liglerde böyle bir taraftar bulmak gerçekten zor. Gerçekten çok büyük bir taraftar kitlesi var.  Aynı zamanda takımın 4 maçlık  seyircisiz bir ceza olayı var. Sadece maraton tribün tarafından sıkıntı var. Diğer yerlerde gördüğüm kadarıyla bir sıkıntı yok. 4 maçın ardından bir açlık olacaktır. Kendi seyircimiz önünde oynamak bizim için avantajlı olacaktır” dedi.

“ŞEHRİN YÖNETİME VE BAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKMASI GEREK”

Gazetelerden ve televizyonlardan takip ettiği kadarıyla cefakar ve çalışkan bir başkana sahip oluklarını söyleyen Yıldırım; “Takip ettiğim kadarıyla cefakar ve çalışkan bir başkanımız var. Böyle bir yönetim bulmak gerçekten zor. Şehrin yönetime ve başkanımıza sahip çıkması gerek. Okuduğum kadarıyla başkanımız elinden geleni yapıyor”

“BU SENE DE EKMEK KAPIMIZ BURASI OLDU”

Sivasspor’da profesyonel olduğunu söyleyen Safa,  Sonra Sivasspor Belediyespor’a transfer oldum. Ardından Hatay Payas Belediyespor’a gittim. Ondan sonra Erzincan da güzel bir sezon geçirdim. Bu sene de ekmek kapımız burası oldu. Burada olmaktan mutluyum”

 

 

İŞTE KARŞINIZDA DEV STOPER

Zonguldak Kömürspor’un Sivas’tan transfer ettiği1,92’lik dev stoper Safa Yıldırım, takımın o bölgesinde ki açığını kapatacağına benziyor. Öyle ki geçtiğimiz sezon Erzincanspor’da oynadığı futbolla dikkat çeken Safa, fiziği ile yüksek toplarda etkili olacak.