TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Criptoswaps Zonguldakspor, Türkiye'nin ilk yerli Blockhain ağı ile üretilen Token sistemi Criptoswaps ile fan token satışlarında 30 günlük satış süresi sona erdi. 120 ve 240 günlük token satışları ise devam ediyor. 
Taraftar Token nedir?
Spor kulüpleri ile taraftarlar arasında etkileşimi arttırmak ve taraftarlara söz hakkı verilerek çeşitli konularda oylamaya katılmalarını sağlayan ve fikirlerini beyan etmelerine izin veren bir utility token çeşidi olarak satışa sunuluyor. Kripto varlık platformlarında bir coin'e bağlı olarak çıkartılan ve işlem gören bu tokenlar; diğer utility tokenlar gibi alım-satım faaliyetlerine konu olabilmekte ve değerleri arz ve talebe göre değişkenlik gösterebiliyor.
Criptoswaps Zonguldakpor taraftarları ve kulüp yönetimi arasında imzalanan sponsorluk anlaşması ile doğrudan, şeffaf ve hızlı bir iletişim kurmak amaçlandı. Bu amaçla oluşturulacak platformda spor kulübü yönetimi taraftar ürünlerinin satışını, bilet satışlarını, kombine bilet satışlarını oluşturulan platform üzerinden gerçekleştirebilecek.
Criptoswaps Zonguldakpor taraftarları ise ellerinde bulundurdukları token miktarınca kulüp yönetiminde rol oynama şansı yakalayacak. Platform üzerinden taraftarlar bir sonraki maçta kullanılmasını istedikleri formayı seçmek için oylamalara katılabilecek. Her maçtan önce, maç sonunda ve kulüp yönetiminin belirlediği zaman dilimlerinde platformda oylamalar açılacak. Taraftar token sahipleri ellerindeki token miktarı ile doğru orantılı olacak şekilde oylamalara katılabilecek. Yapılan oylamalarda taraftarın kullandığı tokenler bakiyesinden silinmeyecek bu sayede taraftarın tek bir token ile birçok oylamada söz sahibi olması amaçlanıyor.