… Ve şampiyon Yeşiltepespor…  17 Nisan 2013 tarihinde startı verilen Zonguldak 2’nci Amatör Küme Merkez Grubu’nda Tersanespor ile son maça kadar şampiyonluk yarışını sürdüren Yeşiltepespor,  Terakkispor’u 4-1 yenerek mutlu sona ulaşan takım oldu.

Zonguldak 2’inci Amatör Küme Merkez Grubu’nda 52 gün süren futbol heyecanında geçtiğimiz Cumartesi günü 19 puanla lider Yeşiltepespor ile Terakkispor karşı karşıya geldi. Fener Sahası’nın ev sahipliği yaptığı maçta şampiyonluk için Yeşiltepespor’a mutlak galibiyet yetecekti. Olası bir puan kaybında şampiyonluğu Tersanespor’a kaptıracak olan Yeşiltepespor, maça istekli başlasa da golü bulamadı.  Gol bulamadığı dakikalarda zaman zaman strese giren Yeşiltepespor, aradığı golü ilk yarının son dakikalarında buldu. Dakikalar 39’u gösterdiğinde Olcay, Yeşiltepespor’u 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skorunu tayin etti.

İKİNCİ YARIDA GOLLERLE BİRLİKTE ŞAMPİYONLUK GELDİ

Lider ikinci yarıya da hız başladı. 46’ıncı dakikada Tuncay’ın golüyle 2-0’ı yakalayan Yeşiltepespor, rahatladı.  63’üncü dakikada Olcay kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti: (3-0) Farkı açarak iyice rahatlayan yeşil-beyazlı takım, 78’de Barış’ın golüyle skoru 4-0’a getirdi. Şampiyonluk havasına giren Yeşiltepespor, 89’uncu dakikada Terakkispor’lu İsmet’in golüne engel olamadı. Kalan bölümlerde başka gol olmayınca galibiyete uzanan Yeşiltepespor, şampiyonluğunu ilan etti. Terakkispor 4-1 yenerek şampiyon olan yeşil-beyazlılar, adını Zonguldak 1’inci Amatör Küme’ye yazdırdı.

MAÇ SONU BÜYÜK SEVİNÇ VARDI

Maçın son düdüğünün ardından, Yeşiltepespor kanadında büyük bir sevinç hakimdi. şampiyonluğu coşkuyla kutlayan futbolcular ve teknik heyet sahada sevinç yumağı oluşturdu. Şampiyonluk sevincine ortak olan taraftarlar, futbolcularla birlikte ‘Şampiyon Yeşiltepespor’ tezahüratlarında bulundu.

Eren ARSLANYILMAZ

 

 

 

SAHA: Fener

HAKEMLER: Ömer Kocabey **, Bayram Çiv **, Uğur Karabulut **

YEŞİLTEPESPOR: Metin ***, Selim ***, Muhammet ***, Ali ***, Tuncay ***, Olcay ***, Ahmet ***, Atıl ***, Muzaffer ***, Zafer ***, Olan *(Dk.28 Barış **)

TERAKKİSPOR: Doğkan **, Ozan **, İsa **, Mertcan **, Erhan **, Ali **, Osman **, İskender **,Adem **, Hüseyin **, Gökhan **

GOLLER: Dk. 39-63 Olcay, Dk.46 Tuncay, Dk.78 Barış (Yeşiltepespor), Dk.89 İsmet (Terakkispor)