Zonguldak… Geçmişte spor alanında özellikle futbolda adından sıkça söz ettiren kent…  Şimdilerde ise, koskoca bir hayal kırıklığı…  

Futbolda geçtiğimiz sezon yaşanılan başarısızlığın yaraları halen sarılamamışken, bir şokta Zonguldak’ı Beko Basketbol Ligi’nde temsil eden ve adını duyuran Erdemirspor’un kapatılması oldu. Kilimli Belediyerspor’un Spor Toto 3’üncü Ligde başarısız bir sezon geçirmesiyle birlikte amatöre düşmesi, Zonguldak Kömürspor’un büyük bütçelere rağmen şampiyon olamayarak 5 yıldır süren profesyonel lig özlemine son verememesi ve son olarak bunlara flaş bir kararla Erdemirspor’un basketbol şubesinin kapatılması da eklenince Zonguldak sporunun içler acısı halini ortaya serdi.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) yönetiminin haftalar önce profesyonel spor faaliyetlerinden sponsorluk desteğini çekeceğini duyurmasının ardından,  spor tesisleri ve konutlarını tahliye etmesini istediği Erdemirspor, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu olağan genel kurul ile basketbol şubesi kapattığını duyurmuştu.  Flaş bir kararla  Erdemirspor’un resmen kapatılması basketbol çevreleri ve spor kamuoyu tarafından tepkilere neden oldu. Basketbol camiası ve spor kamuoyu, Erdemirspor’un basketbol şubesinin kapatılmasının Zonguldak için büyük bir kayıp olduğu ve sporda gelinen dibe vurmuşluğunun göstergesi olduğu görüşünde birleştiler.

GÜNDEM DEĞİŞİR

Erdemirspor basketbol takımının kapatılmasıyla ilgili ihtimallerde yok değil. Erdemirspor’un  Beko Basketbol Ligi’nde yer alma hakkını satması ihtimaller arasında yer alırken, spor adamları  söylemleriyle gündemi değiştirecek. Zonguldak’taki kulüp sahiplerinin bu ihtimali göz önüne almasını isteyen otoriteler, futbolda olmasa bile en azından basketbolda Galatasaray, Fenerbahçe ve Başiktaş gibi önemli takımlarla mücadele ederiz söylemlerinde bulundular.

Eren ARSLANYILMAZ