Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2017 yılında projesi hazırlanan ve Karadeniz Kalkınma Ajansının destek verdiği Su Sporları Merkezi tamamlandı. Zonguldak’ta bir ilk olacak su sporları merkezinin önümüzde ki günlerde resmi açılışı yapılarak Kozlu’da hizmet vermeye başlayacak. Su Sporları Merkezinin içerisinde, kano, yelken, rüzgar sörfü ve su altı sporları gibi çeşitlik spor dalları yer alacak. 
Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Su Sporları Merkezinin yapımının tamamlandığını söyleyerek, önümüzde ki günlerde açılışı yapılarak, kano, yelken, rüzgar sörfü ve su altı sporlarında hizmet vermeye başlayacağını söyledi.
‘’Resmi açılışı bekliyoruz’’
Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Su Sporları Merkezinin yapımının tamamlandığını söyleyerek, ‘’Geçtiğimiz yıl başlayan Kozlu su sporları merkezi yapımı tamamlandı. Fakat açılış için şuan beklemedeyiz. Şuan resmi olarak beklemedeyiz. Ereğli’de su sporları merkezi vardı. Zonguldak’ta da tamamlanıp kano, yelken, rüzgar sörfü ve aynı zamanda su altı sporları kapsamında önümüzde ki günlerde faaliyetler başlayacak. Ondan sonra ki süreçte ise büyüklerimizle istişare yaparak açılış konusu yapacağız. Zonguldak gerçekten güzel bir tesise kavuşuyor. İnşallah bu alanlarda da yarışlar ve müsabakalar alarak ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz’’dedi.
‘’Kilimlide ki Kapalı yüzme havuzu da tamamlandı’’
Kilimlide ki kapalı yüzme havuzunun da tamamlandığını ifade eden Yüksel, ‘’Kilimlide ki yüzme havuzumuzda da sona geldik. Su değerlerinin, suyun ısısı ve içinde kimyasal değerlerin normale gelmesini bekliyoruz. Onu da kısa zamanda açılışını gerçekleştireceğiz’’diye konuştu. 
Emre Can BAYRAM