***Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde yaşayan Milli sporcu Sudenur Basancı, Muaythai Gençler Türkiye şampiyonasında tüm rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu.       
***Milli sporcu Sudenur Basancı aldığı bu şampiyonluk ile  7. Kez Türkiye Şampiyonluğuna ulaşırken, Ağustos 2022 tarihinde Malezya'da yapılacak olan Muaythai Dünya Şampiyonasında Milli Takım forması altında ülkemizi ve Zonguldak’ı temsil  edecek.   
Türkiye Muaythai Federasyonu 2022 yılı faaliyet programında yer alan Muaythai Gençler Türkiye Şampiyonası müsabakaları 10-16 Haziran 2022 Antalya'nın Kemer ilçesinde yapıldı.  
Zonguldak’ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde yaşayan Milli sporcu Sudenur Basancı bu önemli şampiyonada yer alırken, yine Zonguldak’ı  gururlandıracak bir başarıya daha imza attı.   
Muaythai Gençler Türkiye şampiyonasında bir birinden önemli 5 sporcu ile yarışan Milli sporcu Sudenur Basancı, 5 rakibini de devirerek Türkiye şampiyonu oldu ve altın madalyanın sahibi oldu.
Milli Antrenör Cemal Kocaser’in öğrencisi olan Milli sporcu Sudenur Basancı 7. Kez Türkiye Şampiyonluğuna ulaşırken, Ağustos 2022 tarihinde Malezya'da yapılacak olan Muaythai Dünya Şampiyonasında Milli Takım forması altında ülkemizi ve Zonguldak’ı temsil  edecek.  
7. Kez Türkiye şampiyonu olan Milli sporcu Sudenur Basancı’yı ilk kutlayan Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan oldu.  Milli Eğitim Müdürü Aldoğan öğrenciyi görüntülü arayarak Türkiye Şampiyonası olması nedeniyle tebrik etti ve heyecanını paylaştı.
Milli Antrenör Cemal Kocaser, öğrencisi olan Milli sporcu Sudenur Basancı’nın 7. Kez Türkiye Şampiyonluğa ulaşması nedeniyle sevincini sosyal medya hesabından paylaşırken, destek olan herkese teşekkür etti.    Milli Antrenör Cemal Kocaser: “Elhamdülillah  7.  Kez Türkiye Şampiyonluğu nasip oldu. Vatan Bayrağı Malezya’da yapılacak. Muaythai Dünya Şampiyonasında Milli Takım forması altında ülkemizi temsil edeceğiz.  Bu süreçte desteğini esirgemeyen başta Zonguldak Gençlik ve spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve  Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’a teşekkür ediyoruz.”dedi
Haber: Selçuk KOÇAKLI