***TFFHGD Zonguldak Şubesi Yönetimi, geçtiğimiz günlerde Evren Atış ve 5 hakem hakkında sert açıklamalarda bulanan Gelikspor Kulüp Başkanı Resul Cesur'un açıklamalarına yanıt verdi. 

Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Zonguldak Şubesi Yönetimi, (TFFHGD) İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış ve hakemler Hakan Ergin, Ferhat Eren Çelik, Tayfun Kurnaz, Bayram Çiv ve Hakan Aydın hakkında geçtiğimiz günlerde sert açıklamalarda bulunan Gelikspor Kulüp Başkanı Resul Cesur'un açıklamalarına yazılı basın açıklaması yaparak yanıt verdi. 

İŞTE TFFHGD ZONGULDAK ŞUBESİ'NİN YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE 
"Geçtiğimiz günlerde Gelikspor Kulübü Başkanı Sayın Resul Cesur’un, camiamızın önemli 5 Hakemi hakkında yapmış olduğu açıklama camiamızı derinden yaralamıştır. Cevap hakkımızı saklı tutarak, Süper Amatör Küme Play-Off final haftasının sonuçlanması beklenilmiştir.

"Gelikspor Kulübü, Zonguldak Futbolunun en köklü kulüplerinden bir tanesi olup, emek ve emekçi kentimiz Zonguldak’ın sembol kulüplerindendir. Ayrıca son 3 sezondur Zonguldak Amatör Futboluna katmış olduğu kalite ve değer takdire şayandır. Bu sezon ise göstermiş oldukları performans ve yaşatmış oldukları heyecan için Futbolun paydaşlarından biri olan Hakem camiamız adına kendilerine yürekten teşekkür ederiz.

Ama unutulmasın ki hata insanlar içindir! Her bir bireyin iş hayatında yapmış olduğu ve yapacağı hatalar vardır. Hakemlerimizden bir tanesi de hata yapmışsa şayet, onlar içinde bu böyledir. Ama kesinlikle kasıt aranmaması gerekmektedir. Kasıt olan yerde hata değil suç oluşmuş olur
Sayın Cesur’un bahsetmiş olduğu 1’i Klasman, 4’ü İl Hakemi olmak üzere 5 Hakemimiz, camiamızın önemli isimleridir.

Yıllarca Amatör Kümenin yükünü çeken isimlerdir. Bulunmuş oldukları konumlara kolay gelmemişlerdir. Her birinin büyük emekleri vardır. Özellikle Klasman Hakemimiz, ilimizi başarı ile temsil etmektedir. Bir Klasman Hakemi ortalama 10 yılda yetişmektedir. Hiç birinin istifa etme gibi bir durumu yoktur, olamazda! Bu Hakemlerimizin yönetimi ile bir çok takım kümede düşmüştür, şampiyonda olmuştur. Kısacası tüm takımlarımız bu Hakemlerimizin adil ve tarafsız yönetimi ile sonuca ulaşmıştır.

Ayrıca Hakemlerimize görevlendirme, İl Hakem Kurulumuzca yapılmaktadır. Hakemlerimiz hiç bir zaman kendilerine tebliğ edilen görevleri zorunlu haller olmadıkça geri iade etmezler. Her Hakem en iyi müsabakayı yönetmek ister. Bu görevlendirmeleri yapan merci İl Hakem Kuruludur.

Bizler Futbol Hakem camiası olarak, futbolun güzellikleri içerisinde kaybolmak istiyoruz. Hakemlerimizin isimlerini, polemik yaratacak ortamlarda kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Bizlerin de birer insan olduğu, duygularımızın olduğu unutulmasın. Spor kamuoyuna saygı ile duyurulur"denildi
Haber:Selçuk Koçaklı