Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği ve bu yılda 19’uncusunu yaptığı Bilimli ve Gençlik Haftası, spor etkinlikleriyle renklendi. Basketbol, Voleybol, Hentbol, Badminton, Masa tenisi, Tenis, Atletizm ve satranç gibi birçok spor branşlarında şampiyonalar düzenlendi.  6 Mayıs tarihinde başlayan Bilim ve Gençlik Haftası spor etkinlikleri kapsamında dün Bülent Ecevit Üniversitesi Merkez Kampus Spor Salonu’nda hentbol şampiyonasını final maçı yapıldı.

Tıp Fakültesi ile Mühendislik Fakültesini karşı karşıya getiren final maçı nefesleri kesti. İlk yarısı 10-10 eşitlikle biten maçın ikinci yarısında Tıp Fakültesi’nin oyun olarak üstünlüğü skora da yansıdı. Zevkli ve bir o kadar heyecanlı geçen maç sonunda Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi’ne 18-16 üstünlük kurarak şampiyon oldu. Mutlu sona ulaşan Tıp Fakültesi öğrencileri kendilerini desteklemeye gelen taraftarları ve teknik heyeti ile şampiyon sevinci yaşadılar.

 

Tıp Fakültesi’nin şampiyonluğu ile biten turnuvada ikinci Mühendislik Fakültesi, üçüncü Sağlık Yüksek Okulu oldu. Hentbol şampiyonasında dereceye girenler maç sonunda kupalarını aldı. Şampiyon Tıp Fakültesi’ne şampiyonluk kupasını, BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Mustafa Aydın, ikinci olan Mühendislik Fakültesi’ne kupasını Tıp Dekan Yardımcısı Nejat Demircan verdi.

Eren ARSLANYILMAZ