AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak'a yapılması beklenen ancak bir türlü yapılmayan yeni stad ile ilgili açıklamada bulundu.
5 Kasım 20121 tarihinde Zonguldak’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan en büyük beklenti ise stadyum konusunda olmuştu.
Ancak, Bakan Kasapoğlu beklenilenin aksine yer bulma çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, 2 yer üzerine yoğunlaştıklarını ve gerekli çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını belirtmişti.
Yapılan açıklamanın üzerinden 60 gün geçmesine  rağmen yeni Stad ile ilgili  hiçbir gelişmenin yaşanmamış olması, hem Zonguldak'ı hemde kırmızı-lacivertli yönetimi üzdü. 
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, geçtiğimiz aylarda Karaelmas Gazeteciler Derneği’nde konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin kullanabilmesi için Bakacakkadı’da 2 yerin ön plana çıktığını söylemişti. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 100. Yıl tesislerinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun stat için 2 yer bakıldığını belirterek alternatif bir yer içinde tekrar görüşüleceğine de açıklamalarında yer vermişti. 
Bakan Kasapoğlu’nun ziyaretlerinin ardından en net açıklama AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’dan geldi. Uçar, stadyumun diğer yatırımlara göre daha farklı değerlendirildiğini ifade ederek, “Farklı illerde stadyumlar yapıldı. Ancak çok verimli kullanılamıyorlar. Sadece bir takıma hizmet ediyor. Maliyetlerde çok yüksek. İşletme, bakım, ısıtma gibi, Zonguldak’ta çok önemli yatırımlar var. Şehrimize kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bakan Bey ile görüştük. Yatırım programına alınmasını bekliyoruz.” dedi.