TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya, Zonguldak İl Hakem Kurulu tarafından Selçuk Çurak’a 4 haftadır görev verilmemesine tepki gösterdi. 
Kaya, Zonguldak İl Hakem Kurulu Başkanı Evren Atış ve yönetimi, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin, kendisine bilgi verilmeksizin, savunması ya da görüşü alınmaksızın 4 haftadır cezalandırılan, görev verilmeyen TFFHGD Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olan İl Gözlemcisi Selçuk Çurak’a karşı uyguladığı cezayı şaşkınlıkla izlediklerini dile getirerek sert tepki gösterdi. 
Özellikle Zonguldak İl Hakem Kurulu’nun bu tutumu sonrası TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya’nın da bu açıklaması ile iki tarafında ipleri kopardığı düşünüldü. Özellikle ilerleyen günlerde iki tarafın nasıl bir tavır sergileyeceği ise merak konusu oldu. 
TFFHGD Zonguldak Şubesi’nin resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Ümit Kaya şu ifadelere yer verdi: “Gerek seçimle gelmiş, gerekse de atama ile gelmiş bir yönetici, görev sorumluluğunda bulunan konulara duygu ve düşüncelerini katamaz, tüzüğünde yazmayan, talimatlarda yeri olmayan maddeler ile kimseyi cezalandıramaz!
Özellikle bireylerin OY’unu alarak, Üyelerinin Hak ve Hukuk’unu yasal yollarla arayan, eşitlik isteyen, Dernek Yöneticisi ise hiç cezalandırılamaz?
HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜ, bütün özgürlüklerin güvencesi ve yaptırımı olması gibi bir özellik taşır. En demokratik düzenden , en antidemokratik düzene kadar hiçbiri böyle bir özgürlüğü TANIMAMAZLIK yapamaz! Demokratik bir ortamda, HAK ARAMA mücadelesi SUÇ değildir, CEZASI ise YOKTUR!
Haksızlığa isyan duygusu insan karakterinin EN YÜCE asaletidir. Hak aramada “bananecilik” son derece yanlış bir tutumdur. Çünkü hak aramak, aslında başkasının hakkı söz konusu olduğunda daha anlamlıdır. Bu vesile ile seçilmiş bir YÖNETİCİ’nin bundan daha doğal görevi ne olabilir?
Üyelerinin Hak ve Hukuk’unu yasal yollarla arayan, eşitlik isteyen, Dernek Yöneticisi hangi gerekçe ile cezalandırılabilir? Asıl bu unsurları yerine getirmediğinde görevini yapmamış olur.
Açık bir şekilde dile getiriyoruz ve haykırıyoruz. “SUÇSUZ BİR İNSANIN CEZALANDIRILDIĞI YERDE HERKES SUÇLUDUR! “
Zira bir kişiye yapılan haksızlık, bütün topluma yönelen bir TEHDİTTİR.
Haksızlık karşısında SUSAN, menfaatleri uğruna ADALETSİZLİĞİ görmezden gelenler için, çok daha büyük bir TEHDİTTİR!  Görmezden geldikleri ADALET’e emin olsunlar ki yarın bizlerden çok daha fazla ihtiyaç duyacaklardır.
Sırf Zonguldak Bölgesi Hakem ve Gözlemcilerinin sorunlarını anlatmak için Merkez Hakem Kurulu Üyesi ile yapılan görüşmede yer aldığı için, Zonguldak İl Hakem Kurulunca hiç bir gerekçe gösterilmeksizin, kendisine bilgi verilmeksizin, savunması yada görüşü alınmaksızın 4 Haftadır cezalandırılan, görev verilmeyen TFFHGD Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olan İl Gözlemcisi Selçuk Çurak’a karşı uygulan haksız cezalandırmayı şaşkınlıkla izliyoruz.
Dernek Yönetim Kurullarının, Merkez Hakem Kurulu Üyeleri ile görüşmeleri  ne denli sakıncalıdır ki bu şekilde yaptırımlar uygulanmaya çalışılmaktadır?
Ülkemizin hiç bir vilayetinde eşi benzeri görülmeyen ceza sistemleri Zonguldak’ta uygulanmıştır ve uygulanmaktadır.
Herkesin şunu çok iyi bilmesini istiyoruz  “DEMOKRATİK HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜ, SUÇ DEĞİLDİR!”
Bu tür keyfi ceza uygulamalarının devam etmesi durumunda, dün olduğu gibi yarın da Hakem ve Gözlemcilerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi, haklarını alasıya kadar tüm mücadelemizi vereceğimizi, gerekirse de camiamızın menfaatleri doğrultusunda eşi benzeri görülmemiş uygulamalara başvuracağımızın bilinmesini isteriz.”dedi

Haber: Selçuk KOÇAKLI