TFF 2. Lig Beyaz Grup temsilcimiz Zonguldakspor’da taraftar, Cevat Laçin başkanlığında Zonguldakspor Taraftarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu. Yeni kurulan dernek, yönetimi ve taraftarları ile birlikte Kilise Yaman Restoran’da kahvaltıda bir araya geldi.

Başkan Cevat Laçin ve yönetimi yeni kurulan derneğin amaçlarını ve hedeflerini açıkladı.

Başkanlığını Cevat Laçin’in yaptığı yeni kurulan Zonguldakspor Taraftarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği‘nde Miraç Balcı Başkan Yardımcısı olurken yönetimde Genel Sekreter Bora Amasralı, Sayman Taner Aslantürk, Basın ve Taraftardan Sorumlu Zeki Beybeyoğlu olurken, üyeler ise Sercan Akar ve Alper Kadir İnan yer aldı.
 

 ‘’AYAK BASMADIĞIMIZ TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİ KALMADI’’

Başkan Cevat Laçin, “Zonguldak için birlik ve beraberlik içerisindeyiz ve bir nevi Zonguldak için kültür elçiliği yapıyoruz. Gitmediğimiz, ayak basmadığımız Türkiye’nin hiçbir yeri kalmadı. Burada takımımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bütün dava arkadaşlarımızla görüştük ve şehrimize yakışır, şehrimizi ayakta tutabilecek, fayda sağlayabilecek, arkadaşlarımızın güvenebileceği bir sivil toplum örgütü haline gelelim dedik. Zonguldakspor Taraftarları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ‘ni kurduk. Herkese hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 “ÜYELİK SADECE 1 TL’’

Başkan Laçin, “Bora Amasralı arkadaşımız, özellikle pandemi döneminde kolilerle yardım dağıttı. Bugünden itibaren bunu dernek adı altında daha büyüğünü yapmaya devam edecek. Yaptığımız yardımları resmi kanallarla yapma kararı aldık. Üye konusunda kesinlikle hiçbir kısıtlama olmayacak. Derneğimizin kapısı herkese sonuna kadar açık. Üye aidatını 1 TL gibi sembolik bir rakam tuttuk. Kimseyi zorlamasın istiyoruz. Zonguldak’a ve Zonguldak Kömürspor’a hizmet etmek istiyoruz. Bu anlamda Zonguldak’ta ve çeşitli illerde ticaret yapan esnaf arkadaşlarımıza da buradan seslenmek istiyorum; bu derneği Zonguldak için kuruyoruz. Zonguldak’a en iyi şekilde faydalı olmak için kuruyoruz. Zonguldak’ın n büyük sivil toplum örgütü olma yolunda kuruyoruz. Burada bütün arkadaşlarım şimdiye kadar kendini kanıtlamış insanlar. Tribünün içinde dışında… Bunu birlik ve beraberlik içerisinde daha iyi yerlere taşıyacağımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

"TEK AMACIMIZ  ZONGULDASPOR’’

Başkan Yardımcısı Miraç Balcı ise, “Bu grubu taçlandırıp, dernek adı altında ciddi bir şekilde yapmak bize nasip oldu. İnşallah yaptığımız işler daha güzel bir şekilde ve anlamlı olacak. Çok umutluyum ve çok gururluyum. Çok eziyet çektik ve çok emek verdik. Çoğu insana uzanamıyorduk. Yardımlardan ziyade tribünlerde de çok eksiklerimiz var. Yaşamlarında sıkıntıları var. Derneğimizin en büyük kuruluş amaçlarından bir tanesi de bu arkadaşlarıma elimizi uzatmak istememiz. Ciddi şekilde yardımlar yapmak istiyoruz. Çok güzel şeyler olacak. Tek amacımız Zonguldaspor. Bundan sonra daha ciddi şeyler yapacağız özellikle sosyal sorumluluk projelerinde. Gerçekçi olacağız. Elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalışacağız.” dedi.

 “HİÇBİR SİYASİ GÜDÜM DEĞİLDİR”

Taner Arslantürk, “Derneğin amacı hiçbir siyasi güdüm değildir. Sadece Zonguldak taraftarının üstteki ile alttakini bir olması konusunu amaç edinen bir dernektir. Çok işsiz arkadaşımız var. Bazı yerlere gidiyoruz iş için ama çok umursamıyorlar. Bu zamana kadar şehit yürüyüşünde biz olmuşuzdur, her deplasmanda biz temsil etmişizdir, Zonguldak’ın sesi biz olmaya çalışmışızdır. Genç arkadaşlarımızın kötü bir şey yapmalarındansa derneğimize gelerek çayını içer, yemeğini yer. Rakip takımların taraftarları buraya geliyor. Bizim onları ağırlayabileceğimiz bir yerimiz yok.” dedi.

 “BIRAKMADIK, BIRAKMAYACAĞIZ”

Zeki Beybeyoğlu, , “Nesilden nesile bu tribünlerde hep var olduk, var olacağız. 7’den 70’e bırakmadık, bırakmayacağız. Bizim buradaki amacımız, bir dernek adı altında her şeyi resmi yapmak. Her şey daha güzel olacak. Ben işadamlarına sesleniyorum; biz dilenci değiliz. Biz Zonguldaksporumuzun bayrağını taşıyoruz. Bu takım iyiye gittiği zaman en önde siz oluyorsunuz. Biz yine arkada oluyoruz. Biz istiyoruz ki her zaman birlikte önde olalım. İş adamlarının, belediyelerin desteklerini bekliyoruz. Bize sahip çıksınlar. Bu taraftar maça gidemeyince başımızı öne eğiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 “KARDEŞLERİMİZE İŞ BULACAĞIZ”

Bora Amasralı ise, “Bende derneğin genel sekreteriyim. Ve derneğin yardımlaşma tarafında olacağım. Erzak dağıtacağız, kardeşlerimize iş bulacağız. İnsanların kapısına artık dernek adıyla gideceğiz.” şeklinde konuştu.

 “HERKES BİZİ DESTELEYİN DİYOR”

 Kurucu Üye Aydın Aydın yaptığı konuşmada, “Derneğimizin hayırlı olsun. Amacımız, genellikle genç arkadaşlara abilik yapmak. Peşimizden gelen arkadaşlara, siyasi işe hiç girmeden yardımcı olmaya çalışacağız. Zonguldak ufak bölge olduğu için iş sıkıntısı var. Bazı arkadaşlarımız faydalansın istiyoruz. Siyaset olduğu zaman, herkes bizi desteleyin diyor. Sizi desteklememiz için genç arkadaşlarımıza bir şeyler verebilmemiz gerekiyor. İlk önce takıma sonra da geleceğimize sahip çıkacağız. Herkesin Zonguldak Kömürspor taraftarına sahip çıkmasını istiyoruz.” dedi.

 “ZONGULDAK’IN GÜCÜ ZONGULDAKSPOR’DUR’’

Alper Kadir İnan ise, “Zonguldak’ın gücü Zonguldak Kömürspor’dur. Zonguldak’ın da iyi olması birlik ve beraberlikten geçer. Bizimde güzel bir birlik ve beraberlik oluşturduğumuzu düşünüyorum. İyi şeyler yapacağız. Her şeyin iyi olacağını düşünerek emin adımlarla yürüyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.