Play-Off finaline kadar yenilgisiz gelen Polisgücüspor ile Gelikspor, Süper Amatör Lig için ilk raunda çıkacak

 

YENİLMEZLER KARŞI KARŞIYA

 

1’inci Amatör Küme’nin iki yenilgisiz takımı Polisgücüspor ile Gelikspor finalde kozlarını paylaşacak. İki maç üzerinden oynanacak final maçının ilk raunduna merkez takımı Polisgücü ev sahipliği yapacak. Bakalım; Pazar günü saat 13.00’daki final maçında rövanş için kim avantajı kapacak?

************

 

Zonguldak 1’inci Amatör Küme’de normal sezonun sona ermesinin ardından tüm gözler Play-Off maçlarında. 8 takımın katılımıyla başlayan Play-Off’ta takımları final heyecanı sardı. Yarı final maçlarının tamamlanmasının ardından A ve B Gruplar’ında 2’şer takım Süper Amatör Lig hayallerine veda etmişti. Hayallerine devam eden 4 takım gruplarında final maçı oynayacak. Çift maç üzerinden oynanacak final maçlarında 2 takım Süper Amatör Lig biletini kapacak.

FİNAL GİBİ FİNAL

Süper Amatör Lige çıkacak takımların belli olacağı final maçları 5 mart Pazar günü oynanacak. Büyük bir heyecana ve çekişmeye sahne olacak final maçlarında hele ki bir eşleşme var ki ‘Final gibi final’ cinsinden… Normal sezonda Merkez Grubu’nu lider tamamlayan Polisgücüspor ile Kilimli Grubu lideri Gelikspor B Grubu finalinde kozlarını paylaşacak. Bu iki takımında en dikkat çekici yanları ise finale kadar yenilgisiz gelmeleri.

 

 

POLİSGÜCÜ FİNALE NASIL GELDİ

Bu sezon mücadele ettiği Merkez Grubu’nda oynadığı futbol ile dikkat çeken Polisgücüspor, normal sezona damga vurdu. Güçlü takımların yer aldığı grubu namağlup lider tamamlamayı başaran Sinan Kılıç yönetimindeki Polisgücüspor, 14 maçta 11 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. 36 puanla Play-Off’a lider giden kırmızı-beyazlı takım, yenilmezlik serisini devam ettirdi. Play-Off yarı final ilk maçında Gümelispor ile karşılaşan Polisgücüspor, 4-0 kazandığı ilk maçın avantajıyla ikinci maçta rakibi ile 1-1 berabere kalarak finale yükseldi.

 

GELİKSPOR FİNALE NASIL GELDİ

Kilimli Grubu’ndan yenilgisiz çıkan Gelikspor, finaldeki rakibi Polisgücüspor gibi güçlü rakipleri saf dışı bıraktı. 6 takımın olduğu grupta normal sezonu 10 maçta 9 galibiyet ve bir beraberlikle tamamlayan Gelikspor, 28 puanla lider olarak Play-Off’a kaldı. Zorlu rakiplerin yer aldığı Play-Off B Grubu’na düşen Gelikspor, çift maç üzerinden oynanan yarı final maçlarında da yenilmezliğini sürdürdü. ilk sınavını İstasyon Gemicilerspor ile veren n Gelikspor, 2-2 sona eren ilk maçın rövanşında rakibini penaltılarla eleyerek finalde Polisgücüspor’un rakibi oldu.

 

Sinan Kılıç: “Rövanşa avantajlı gitmek istiyoruz”

Polisgücüspor’un hocası Sinan Kılıç, Süper Amatör Lige yükselmeyi çok istediklerini söyleyerek, “Zorlu bir yarışın sonuna geldik. Buraya gelesiye kadar zorluk çektik. Oynadığımız 16 maçta yenilmedik. Ümit ediyorum ki finalde de kazanarak hedeflediğimiz Süper Amatör Lige çıkacağız. Önce Gelikspor ile oynayacağımız ilk maçı kazanarak rövanşa avantajlı gitmek istiyoruz”  dedi.

 

Kerem Şenel: “Hedefimiz galibiyet”

Gelikspor’un antrenörü Kerem Şenel, iyi bir takım olduklarını ve süper amatör ligi hak ettiklerini söyleyerek, “Rakibimiz güçlü. Bizde tam onların kalibresindeyiz. Zor ve güzel maçlar bizi bekliyor. İlk maçı deplasmanda oynayacağız. Hedefimiz galibiyet. Deplasmanda gol yada goller bularak

ikinci maça avantajlı çıkmak istiyoruz” dedi.

 

Polisgücü’nün final yolu

Normal sezon: 14 maç, 11 galibiyet 3 beraberlik

Play-Off: 2 maç, 1 galibiyet, 1 beraberlik

Gelikspor’un final yolu

Normal sezon: 10 maç, 9 galibiyet, 1 beraberlik

Play-Off: 2 maç 2 beraberlik

 

 

5 Mart Pazar

13:00 Fener Sahası: Polisgücüspor-Gelikspor 

14:00 Çaydeğirmeni Sahası: Çaydeğirmeni Belediye-CAPETİ Merkez Atelyesi