Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig ekibi Kilimli Belediyespor, altyapıyı güçlendirerek yeni yetenekler keşfetmek amacıyla her yıl geleneksel hale getirdiği Yurdakul Alkan yaz futbol okulunu dün yapılan törenle açtı. 
Kilimli Belediyespor’un Yurdakul Alkan yaz futbol okul açılışına Kilimli Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı Kamil Altun, spor adamları, yöneticiler, Teknik adamlar, veliler ve geleceğin sporcuları katıldı.
6-14 yaş grubu arasında ki  sporcuların katıldığı Yurdakul Alkan yaz futbol okulu Kilimli Ahmet Şerifoğlu stadyumunda yapılan antrenmanla başladı.
Sporcular sarı-siyahlı ekibin altyapı hocaları tarafından 23 Ağustos tarihine kadar futbolun temel eğitimleri alacak. 
Yurdakul Alkan Yaz futbol okulunda yetenekli oyunculara ise lisans çıkartılarak Kilimli Belediyespor’un bünyesine kazandırılacak.
Ayrıca Kilimli Belediyespor yönetimi,  her yıl Ergün Penbe'nin ismi ile açtıkları yaz futbol okulunu bu yıl ise Zonguldak'ın önemli futbolcusu ve antrenörü olan rahmetli Yurdakul Alkan'ın ismi ile açtı. 
Zonguldak'ın önemli futbolcularından ve antrenörü olan rahmetli Yurdakul Alkan, Zonguldak ve Kilimli’de Türk futboluna çok fazla hizmetleri bulunurken, çok önemli oyuncularda yetiştirmiş önemli bir spor adamıydı. 

Özellikle Yurdakul, Zonguldak’ın eski Galatasaray ve milli takımın efsane futbolcu Ergün Penbe’yi mahalle arasında top oynarken görüp keşfeden ve ilgilenip Kilimli Belediyespor'a getiren de isimdi.
Spor adamı  Yurdakul Alkan  2 Ocak 2009 tarihinde hayatını kaybetmişti.
HAber: Selçuk KOÇAKLI