NEFES KESECEK

1’inci Grup’ta Zonguldak Kömürspor’la birlikte Bölgesel Amatör Lig’den yükselen 4, Spor Toto 2’nci ligden düşen 2 olmak üzere 6 yeni takım bulunuyor. 18 takımın yer aldığı grupta Zonguldak futbol camiasının yakından tanıdığı Adliyespor ile Çatalcaspor’da yer alıyor.

2014 - 2015 sezonu Spor Toto 3’üncü Lig gruplarının belirlendiği kura çekimi dün Orhan Saka Amatörler Evi'nde yapıldı.
Kura çekiminde TFF Birinci Başkanvekili Servet Yardımcı, Profesyonel Kurul Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Arif Koşar, TFF Yönetim Kurulu üyesi ve TASKK Başkanı Ali Düşmez, TFF Yönetim Kurulu üyesi Hakan Kanık, Genel Sekreter Vekili Özcan Şepik ve Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın yer aldı.

Kura çekimi öncesi kulüplere başarılar dileyen Başkanvekili Servet Yardımcı, TFF yönetimi olarak her zaman kulüplerin yanında olduklarını ve bu yakın temasın yeni sezonda da süreceğini vurguladı. Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar ise 3. Lig kulüplerinin önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasında yeni sezonda 2. ve 3. Lig'lere getirilen genç futbolcu teşvik sistemi ve gelir dağılımında yapılacak iyileştirmeleri kulüp temsilcileriyle paylaştı.

Kura çekiminin ardından kulüp temsilcileri ve TFF yöneticileri beraber öğle yemeği yediler. Yemeğe Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve A Milli Takım Antrenörü Hamza Hamzaoğlu da katıldı.

6 YENİ TAKIM BULUNUYOR

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan kura çekiminin ardından Spor Toto 3’üncü Lig’de mücadele edecek 54 takım, 3 gruba paylaşıldı. 18’erli 3 gruptan oluşan ligde 7 yıl sonra profesyonel ligde yer alacak Zonguldak Kömürspor, 1’inci Gruba düştü.  Kırmızı-lacivertli takımla birlikte 17 takımın bulunduğu grupta kuvvetli takımlar göze çarptı.

Zonguldak Kömürspor’un yer aldığı 1’inci Grupta, 6 kulüp ligin yenilerinden. Grupta  4’ü Bölgesel Amatör Lig’den çıkan, 2’si 2’nci Lig’den düşen 6, toplamda ise 18 takım bulunuyor

Bölgesel Amatör Lig’den  3’üncü lige yükselen Niğde Belediyespor, Tirespor 1922 ve Çatalcaspor temsilcimiz ile  ayı grupta mücadele edecek. Bozöyükspor ile Gaziosmanpaşa 2’nci Ligden üçüncü lige düşerek Zonguldak Kömürspor’un gruptaki rakipleri oldu.

KİMLER VAR KİMLER

Grupta 6 yeni takımın yanı sıra ligde geçtiğimiz sezon mücadele eden 12 takım bulunuyor. Bunlardan en dikkat çekisi ise, Adliyespor… 2 sezon önce Zonguldak Kömürspor ile Bölgesel Amatör Lig’de mücadele veren Adliyespor,  ‘21 Nisan Faciası’ olarak hafızalara kazınan olayın karhamı. Lig’de Zonguldak Kömürspor’un elinden son maçta şampiyonluğu alan Başkent takımı ile Zonguldak Kömürspor  2 sene aranın ardında bu kez 3’üncü lige karşılaşacak.

İşte 1’inci Grup’taki rakiplerimiz

Adliyespor, Batman Petrol Spor A.Ş., Bozüyükspor, Bursa Nilüferspor A.Ş., Çatalca spor, Çorum Belediyespor, Darıca Gençlerbirliği, Gaziosmanpaşa, İstanbulspor A.Ş., Kırıkhanspor, Kızılcabölükspor, Manavgat Evrenseki Spor, Niğde Belediyespor, Sebat Proje Trabzon Akçaabat, Şekerspor A.Ş., Tire 1922 spor, Tuzlaspor, Zonguldak Kömürspor

Zonguldak Kömürspor’un 1’inci Grup’ta yer aldığı Spor Toto 3. Lig maçları 7 Eylül'de oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. İlk yarı maçlarının 21 Aralık'ta tamamlanacağı ligin ikinci yarısı 25 Ocak 2015'te başlayacak. 8 ay sürecek uzun maratonun ardından sezon 10 Mayıs 2015'te son bulacak.

ÜSTESİNDEN GELİRİZ

Zonguldak Kömürspor’un çalıştırıcısı Cahit Terzi, 1’inci grupta mücadele edecekleri rakiplerin kuvvetli olduğu söyleyerek, “Bizde en az onlar kadar güçlü olmalıyız. Geçtiğimiz yılkı birlik ve beraberliği yakaladığımız takdirde bu ligin üstesinden geliriz” dedi.

Zonguldak Kömürspor’u geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon yaparak 7 aradan sonra  camiaya ve taraftara profesyonel lig heyecanı yaşattıran Teknik Direktör Cahit Terzi, dün belli olan grup ve rakipler hakkında değerlendirmede bulundu. Terzi 1’inci gruptaki rakiplerin kuvvetli olduğunu söyledi.

“Camiaya hayırlın uğurlu olsun” diyerek sözlerine başlayan Terzi, “Gerçekten zor ve kuvvetli takımların olduğu gruba düştük. Ama onların ne yapacağı önemli değil asıl önemli olan bizim neler yapabileceğimiz. Bizde kuvvetli olmalıyız. Güçlü birtakım kurmalıyız. Bunun içinde çalışmalarımız sürüyor. Asla hata yapmamız gerek. O geçtiğimiz yıl yakaladığımı havayı yakalamak önemli. Yönetimiyle, futbolcusuyla ve taraftarıyla birlik ve beraberlik içinde bu ligin ve takımların üstesinden geleceğimize inanıyorum” dedi.

Bartın Ahmet’i kaptı

Zonguldak Kömürspor’un ‘1 numarası’ Ahmet Arat’ı Bartınspor kaptı. Martılar böylelikle Burçin Yüksel ve Ferhat Samancı’dan sonra kırmızı-laciverti takımda şampiyonluk yaşamış 3 ismi transfer etti.

Zonguldak Kömürspor’un şampiyon kadrosunda yaprak dökümü sürüyor. Kırmızı-lacivertli takımın file bekçisi Ahmet Arat’ta kırmızı-lacivertli takımdan ayrıldı.

Zonguldak Kömürspor’da 2 sezon başarılı bir şekilde forma giren tecrübeli eldiven özellikle son senesinde gösterdiği performansla şampiyonluğa direkt katkı yaptı. Kırmızı-lacivertli takımın  tüm sezon boyunca fire vermeden kalesini koruyan ve sadece 8 gol yiyen başarılı eldiven, Bölgesel Amatör Lig takımı Bartınspor’un yolunu tuttu.

Bölgesel Amatör Lig takımı Bartınspor, teknik hoca konusunda geçen yıl Sorgun Belediyespor'u Play-Off'lara çıkartan Feridun Dündar'la sözleşme imzalamasının ardından transfer çalışmalarına başladı. Teknik Direktör Dündar'ın raporu  doğrultusunda Zonguldak Kömürspor'dan sol bek Ferhat Samancı, Burçin Yüksel ile anlaşan martılar son olarak Zonguldak Kömürspor'dan kaleci Ahmet Arat ile sözleşme imzaladı.