Zonguldak Kömürspor, stoper transferinde mutlu sona çok yakın… 

ZONGULDAK ‘MURAT’INA ERECEK…

 

Kırmızı-lacivertli takım, aradığı stoperi Bugsaşspor’da buldu. Ankara takımında forma giyen 29 yaşındaki Murat Cömert ile her konuda anlaşma sağlayan Zonguldak Kömürspor yönetimi, kulübü Bugsaşspor ile bonservis konusunda henüz anlaşamadı.

*********************

Kırmızı-lacivertli takım, stopere aradığı kanı Ankara’nın Bugsaş takımında buldu. Zonguldak Kömürspor, 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Bugsaşspor’un 29 yaşındaki stoperi Murat Cömert ile prensip anlaşmasına vardı.

Zonguldak Kömürspor, stoper boşluğunu doldurmak üzere… Kırmızı-lacivertli takım, sakatlığı nedeniyle ameliyat olan ve sezonu kapatan Osman Berkay ve sarı kart cezası dolayısıyla Kocaeli Birlikspor maçında forma giyemeyecek Erdinç’e alternatif olarak, stoper transferi konusunda  büyük uğraşlar verdi. Yönetimin haftalardır üzerinde durduğu transferi bitmek üzere. Birkaç isim üzerinde  duran Kırmızı-lacivertli yönetim,  tercihini Bugsaşspor’un stoperi Murat Cömert ‘ten yana kullandı.

MURAT ‘TAMAM’ DEDİ ANCAK KULÜBÜ SORUN ÇIKARTIYOR

Futbolcu ile temasa geçen Zonguldak Kömürspor, Murat ile her konuda anlaştı. 29 yaşındaki stoperin ‘Evet’  demesi üzerine  yönetim, kulübü Bugsaşspor ile görüşmelere başladı. 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Ankara takımı bonservisi konusunda istediği rakamda diretiyor. Kırmızı-lacivertli yönetim ise istenilen ücrette indirim talep etti. bonservis sorunu çözülemediği  için anlaşma henüz sağlanmış değil.

17 YILLIK FUTBOL GEÇMİŞİ VAR

17 yıllık bir futbol geçmişine sahip olan stoper Murat, İzmir Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü’nde futbola başladıktan sonra, Göztepe’ye geçerek altyapı eğitimini sarı-kırmızılı takımda aldı. 2003 yılında gerçekleşen bu transferin ardından sarı-kırmızılı takımda 5 yıl forma giyen Murat,  2 yıl içinde Altınordu ve Kartalaspor’da kiralık oynadı. 

ALTINORDU’DA TARİHE GEÇTİ

2011 yılında Altınordu’nun resmi oyuncusu olan stoper, 3 yıl formasını giydiği İzmir takımında üst üste yaşanılan 2 şampiyonluğa önemli katkı yaptı. Murat’ın takım kaptanlığı yaptığı Altınorduspor 3’üncü Lig ve 2’inci Lig’de yaşadığı şampiyonlukların ardından 1’inci Lige yükselme başarısı gösterdi. Bu takımın kadrosunda yer alan Murat, kulüp tarihine geçti.

1’İNCİ LİG DENEYİMİ VAR

O dönemki adıyla PTT 1’inci Lig’de oynayan Murat, lacivert-kırmızılı takım ile 5 maça çıktı.  1’inci Lig deneyimi bulunan 1,87’lik stoper, 3’üncü Lig’de 78, 2’nci Lig’de ise 68 kez sahaya çıktı. Murat bu liglerde top koşturduğu kulüplerde de Türkiye Kupası’nda 9 kez görev aldı. Murat profesyonel kariyerinde 6 gol kaydetti.

Eren ARSLANYILMAZ

2’nci adres Tuzla

Murat Cömert’in transferi konusunda henüz kulübü Bugsaşspor ile anlaşamayan Zonguldak Kömürspor yönetimi, bu ismin alternatifine yöneldi. Bugsaşspor, indirim talebini kabul etmezse Tuzlaspor’dan bir ismi transfer edecek.