Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası şampiyonası tamamlandı.
Türkiye’de ilk kez  gerçekleştirilen dünya şampiyonası maçları İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 45 ülkeden 3216 ve Türkiye'den de 81 ilden 1700 milli sporcu yer aldı.  
7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası’na ise Zonguldak’tan Milli Antrenör Bekir Kaya, Milli Antrenör Bülent Çiçek ve 5 milli sporcu katılırken, Havvanur Velioğlu ve Sudenur Basancı dünya şampiyonu olarak büyük başarıya imza attılar.
Diğer Zonguldaklı sporcular Deren Aydınlı 3, Hakan Kolçak 3 ve Furkan Yılmaz da 3’üncü olarak Türkiye ve Zonguldak’a madalyalar kazandırdılar. 
Zonguldak İl Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Bekir Kaya, 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası şampiyonası önem bir başarıya imza attıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi: “İlimiz sporcuları şampiyonada gösterdiği performans ve aldığı dereceler ilimiz adına gurur verici.
İnşaallah ilimiz sporcuları ulusal ve uluslararası müsabakalarda çalışarak birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel dereceler elde edecekler.
Bizlere desteklerini esirgemeyen Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sn. Hakan Yüksel’e teşekkür ederim.”ifadelerine yer verdi
Haber: Selçuk KOÇAKLI