2013 FIFA U20 Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan Türkiye U20 Milli Takımında Zonguldaklı genç yetenek Enver Cenk Şahin’de yer alıyor. Ay-yıldızlı forma altında Zonguldak’ı ve ülkemizi gururla temsil edecek genç oyuncuyu sizler yakın için yakın markaja aldık.

 

*****************

 

 

 

21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılacak U20 Dünya Kupası’nda mücadele edecek milli takımımızda Zonguldak’ın yetiştirdiği futbolcu Enver Cenk Şahin’de yer alıyor.

Babası Dursun Şahin’in isteği üzerine futbola başlayan Cenk Şahin’in Zonguldak’tan Mili takıma yükselmesi öyküsünü bilmeyenleriniz için ele aldık.

 

ZONGULDAK BELEDİYESPOR’DA FUTBOLA BAŞLADI

1994 senesinde Zonguldak'ta dünyaya gelen Enver Cenk Şahin, kuşkusuz 2013 FIFA U-20 Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan Türkiye'nin en önemli isimlerinden. Zonguldak'ın Messi'si olarak anılan Enver futbola sekiz yaşında babasının desteği ile başlamış. Önceleri Zonguldak Belediyespor'da küçük yaş grupları ile idmana çıkan Enver Cenk Şahin, 11 yaşında ise kulübün futbolcusu olmuş.

ZONGULDAKSPOR’DA YILDIZI PARLADI

Zonguldak Belediyespor'dan Zonguldakspor'a transfer olan genç futbolcu böylece hem ilk profesyonel imzasını attı, hem de kariyerinin ilk önemli adımını. Orada sergilediği futbol ile İstanbul'un önemli takımları dahil, birçok kulübün dikkatini çekmiş ve zaman zaman maçlarını izlemeye gelen alt yapı hocaları olmuş. Ancak tam burada devreye giren Zonguldakspor oyuncusunu hemen elden çıkarmıyor.

SÜPER LİGE TRANSFER OLDU

Fenerbahçe, Ankaragücü ve Gençlerbirliği de genç yıldızı istemesine rağmen İstanbul BB'nin yolunu tutan Enver Cenk, 15 yaşında ailesinden ayrılıyor ve İstanbul'un yolunu tutuyor.

İBB'ye transfer olduktan yaklaşık 1 ay sonra ise Türkiye ile Rusya arasında oynanan özel maçta ilk kez U-16 seviyesinde kırmızı-beyazlı formayı giyiyor.

Gerek dönemin İBB, şimdinin ise A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı olsun gerekse takımdaki ağabeyleri onunla hep yakından ilgileniyor. 2010-2011 sezonunda A 2 Ligi'nde forma giyerken bir sezon sonra 4 Aralık 2011 tarihinde Kayserispor-İBB maçında ilk kez Süper Lig havasını soluyor. 82. dakikada oyuna girdiğinde sadece 17 yaşında olan Enver Cenk Şahin o sezon ayrıca 29 Ocak 2012 tarihinde oynanan Samsunspor maçında da yedi dakika süre alıyor.

55 KEZ AY-YILDIZLI FORMAYI GİYDİ

Kariyerinde özel maçlar dahil şimdiden 55 kez milli formayı terleten Zonguldaklı Messi, 2012-2013 sezonunda da beş maçta İBB forması ile Süper Lig'de boy gösterdi. Topla arası çok iyi olan genç yetenek için saha içinde rakiplerini geçmek aslında çocuk oyuncağı. Ama o yine de kendisi geliştirmek için çok çalışacağını da her fırsatta dile getirmekten geri kalmıyor.

2013 Şubat'ında Tam Saha dergisine bir röportaj veren Cenk Evren Şahin, İBB'de özellikle Abdullah Avcı'nın oyun bilgisine ciddi katkılar yaptığını, Bülent Korkmaz'ın ise kendisine fizik olarak güçlenmesi yönünde telkinlerde bulunduğunu anlatmış. Şimdi ise hedefi 2013 FIFA U-20 Dünya Kupası boyunca Ay-yıldızlı forma için elinden gelenin en iyisini yapmak.

 

Ben Bilmem Cenk Bilir

 

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası’na sayılı günler kala millilerimiz, stres attı. Kanal D ekranlarının sevilen programı ‘Ben Bilmem Eşlim Bilir’in bu hafta ki konukları U20 Mili takımdı. Sunuculuğunu İlker Ayrık’ın yaptığı yarışma programında Zonguldaklı Cenk Şahin, Fenerbahçeli Salih Uçan ve takım arkadaşları yeşil sahadaki yeteneklerini bu kez stüdyoya taşıdılar.

Genç milliler önce İlker Ayrık’ın  attığı topları patlattı sonra bar masası oyunuyla tüm yeteneklerini gösterdiler.