U19 Mili takımın yeni yıldızı Zonguldaklı Alpay Koçaklı…

Zonguldaklı yıldız adayı milli takımı Elit Tura taşıdı

ZONGULDAK’IN YILDIZI

Zonguldak’ın yetiştirdiği yıldız adayı Alpay Koçaklı, U19 Milli takım ile harikalar yarattı. Elit tura yükselme mücadelesi veren ay-yıldızlı takımın formasını giyen Alpay Koçaklı Ukrayna maçında 2 golle yıldızlaştı. Mücadeleden 3-1 galip ayrılan U19 Milli takım Elit Tur’a katılmaya hak kazandı.

 ******************

Zonguldak,  Türk futboluna yeni bir yıldız kazandırma yolunda…  Volkan Yayın, Muammer Birdal, Turgut Öndül, Ergün Penbe ve Tümer Metin gibi adını sayamadığımız nice yıldızları Türk Futboluna kazandıran Zonguldak, Alpay Koçaklı ile gururlanıyor.  Futbola Devrek Belediyespor’da başlayan ve 2012 yılında Karabükspor’a transfer olan Alpay, yeteneğiyle bir başka Anadolu takımı Gaziantepspor’un dikkatini çekti. 4 yıl çeşitli alt yaş kategorilerinde Karabükspor forması giyen ve aynı takımda profesyonel imza da atarak A takımda da zaman zaman şans bulan Alpay Koçaklı,  geçtiğimiz sezonun devre arasında Gaziantespor’a transfer oldu.  Yeni takımı Gaziantepspor’da  bu sezon 2 kez ilk onbirde sahaya çıkan Alpay, U19 Milli takımının yeni isimlerinden oldu.

MAÇIN YILDIZI ALPAY OLDU

U19 Milli takımının,  Ukrayna'da düzenlenen 2017 U19 Avrupa Şampiyonası Elemeleri I. Tur aday kadrosuna çağrılan Zonguldaklı futbolcu Ukrayna maçında  yeteneklerini sergiledi. Borispol şehrindeki Kolos Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada millilerimiz 1-0 geriye düştüğü maçı Alpay Koçaklı (2) ve İlker Yüksel’in golleriyle 3-1 yendi.  Sergilediği etkili performansla milli takımın grupta başarılı sonuçlar almasını sağlayan 18 yaşındaki genç oyuncu, dün oynanan Ukrayna maçında kalitesini ortaya koyarak iki frikik golüyle karşılaşmanın yıldızı oldu.

HEDEF AVRUPA ŞAMPİYONASI

52 takımın 4'erli olarak 13 gruba ayrıldığı 1.Eleme Turu'nda, gruplarını ilk iki sırada tamamlayan ekipler ile tüm gruplar arasında en iyi üçüncü ve ülke puanı en yüksek olan İspanya, Elit Tur'a yükselecek. Mayıs 2017'de düzenlenecek ve toplam 28 takımın 4'erli 7 gruba ayrılacağı Elit Tur'da ise, gruplarını lider tamamlayan 7 ekip, Temmuz 2017'de Gürcistan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na yükselmeye hak kazanacak. Ev sahibi Gürcistan finallere direkt olarak katılacak. U19 Milli takım, elit turu da geçerek adını Avrupa Şampiyonası’na yazdırmayı hedefliyor

Eren ARSLANYILMAZ