Bölgesel Amatör Lig 5. Bölge, 2. Grup'ta mücadele eden ve 38 puanla lider durumda bulunan Bartınspor, adım adım hedefe yürüyor.
25 yıldır Amatör ligde mücadele eden ve profesyonel lig özlemi çeken Bartınlıları Zonguldaklı işadamı ve  Bartınspor Kulüp Başkanı olan Serkan Yurtaçan, 3. Lig'e çıkarmak için savaşıyor. 
Ancak Zonguldaklı Başkan, ligin bitimine son iki hafta kala hedefe giden takıma yeterli desteğin verilmediğini, her kapıdan boş döndüklerini ve sahipsiz kaldıklarını belirterek Bartın'ın önde gelenlerine sitemde bulundu. 
Ayrıca Ligin 16. haftasında oynanan ve evinde 3-1 yendikleri Yaşihanspor karşılaşması  sonrasında Bartınsporlu futbolcular, galibiyetin sevincini yaşamak yerine Bartın'ın önde gelenlerinin ilgisizliğine tepki göstermek adına formalarını orta sahaya bırakarak soyunma odasına gitti.
Yaşanan bu olayın ardından Kulüp Başkanı Serkan Yurtaçan, soyunma odasında Yönetim, teknik heyet ve futbolcular ile birlikte basın açıklamasında bulunarak Bartın'ın önde gelenlerine destek olmadıkları için sitem dolu açıklamada bulundu. 
"BİZ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK" 
Başkan Yurtaçan, "Biz bu takımı kurduğumuzda şehirden destek istemeye çıktık. Bartın’da bir kurum, işletme, fabrika,. Hepsinden boş döndük.  Bir şeyler görelim diyorlar herhalde. Bu takım 4-5 haftada ne yapacağını gösterdi. İlk yarıyı lider kapattık. İkinci yarıya yine kazanarak başladık. Kaybedilen tek maç Sincan deplasmanında, neler çektiğimizi bilmeden ağır hakaretlere maruz kaldık. Sincan maçından sonra 3 hafta telefonlarımız açılmadı. Bu takım, bu kulüp 25 yıldır üçüncü lige çıkamamış. Biz elimizi taşın altına koyduk. Bu arkadaşların aldığı ücretler, normal geçim sağlayan kişiler kadar."dedi
"10 KİŞİYE SÖYLEDİM, BİR TANESİ ARAMADI" 
Başkan Yurtaçan," Biz bu yükü taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu şehrin insanları, hali vakti yerinde olan insanlar neredeler. 3 hafta telefonum çalmadı. 10 kişiye söyledim, bir tanesi aramadı. Bu kadar mı sahipsiz bu takım. Şampiyonluk bekliyorlardı, Allah’ın izniyle şampiyonluğa çok yakınız. Biz üzerimize düşeni yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. Bıraksınlar artık bu işleri."dedi
"BEN ZONGULDAKLIYIM, BUNDANDA GURUR DUYUYORUM"
Zonguldak konusunada değinen Başkan Yurtaçan," Yok Zonguldaklı Başkanmışım. Ben Zonguldaklıyım, bundan gurur duyuyorum. Ama burada ekmek yiyorum, yönetimdeki birkaç arkadaşımızla birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ya bu takımda 22 tane yönetim kurulu üyesi var, sadece 4’ü 5’i burada. Yüzüp kuyruğuna kadar gelmişiz. Neredesiniz. Yeter artık. Ölü toprağı kalksın bu şehrin üzerinden."dedi 
" HİÇ BİR KURUMDAM DESTEK YOK"
Başkan Yurtaçan,"Maddi destek vermesi gereken isimler, İşletmeler, kurumlar. Hiçbir kurumdan tek bir kuruş destek yok. Var mı? Bugün burada kazandık, yarım saat sonra yine yanımızda kimse yok. Neredesiniz? Bu takımda forma giyen arkadaşlarımızın bir gün yok primler gecikti, yok ben sakatım dediğini duymadık. Hepsi canla başla bu şehir için mücadele ediyor. Bu takımın profesyonel lige çıkmasını istemiyorlar. Bu takımın sahibi 74 TL kampanyasına 10 TL cep harçlığını veren taraftar. Ben bundan sonra 1 kişiyi aramayacağım ve maça da davet etmeyeceğim. Bu saate kadar yapmışım, bundan sonra da ben yaparım."ifadelerine yer verdi
ORTA SAHAYA FORMALARINI BIRAKTILAR
Kırmızı-siyahlı futbolcularda kendilerini sahipsiz hissettikleri için formaları maç bitiminde sahanın ortasına bıraktıklarını söyledi. 
Başkan ve futbolcuların bu tepkisi sonrasında  Bartın'ın önde gelenleri nasıl bir tavır göstereceği ise merak konusu oldu.
Haber:Selçuk Koçaklı