Bilinir ki onlarsız kir ovalandıkça daha da bulaşır.Görüntüyü düzeltmekle,yenilemekle de olmaz temizlik.Kir bir de kokmaya başlamışsa artık, onu hiçbir şeyle saklayamazsın.Suya sabuna dokunacaksın ki karşılıklı danışık dövüşle ulaşmaya çalıştığın sonuç için kirlettiğin ilkeler, hepten yüzüne gözüne bulaşmasın.
İyilik yaptığını sandığın anlarda kolaya kaçmak,hep kendini düşünmek, birilerine yaranma derdinde olmak, farkında olmadan kirletir insan yüreğini.Ne şiş yansın ne kebap,diyen zihniyetle de temiz kalınmaz.Günü kurtaran sözde huzurun,gece oldu mu yastığa değen başını rahat bırakmaz ki,kurtulmak için daha fazla çalmaya başlarsın bu kez uykundan;dürüstlüğünü kirlettikçe temizliğin zorlaşacaktır çünkü.
Durup durup güneşe asmak da temizlemez kiri.Unutturmak da.Ya hepten savurup atacaksın,ya da değiştireceksin kendini;temizlik için harcanan suyun,sabunun hesabını yapmayacak cesaretli sesin.
Aldığın nefes sayılıyken,birilerinin hakkını yemek uzatmaz nefesini. Ne güle güle diyen ne de hoş geldin diyen baki değil ki sözünün arkasında dursun. Bırakın; içinizdeki ses doğru yolunu bulsun. Üç maymunu oynamasın duruşunuz.
Gülden Işık