Orman yangınlarında THK’nın adı çok geçti…

Kayyım atanan bu kurumun içine düştüğü darboğaz vatandaşlar tarafından açıkça görüldü.

THK’ da yaşanan skandallara her gün bir yenisi ekleniyor. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre Kayyım Başkanı Cenap Aşçı’nın atandıktan sonra; imza yetkisi olmayan bir şahsın imza kaşesi ve sahte evrak ile eski Genel Sekretere 43.357 TL ödeme yaptığı ortaya çıktı. Belgelere göre 16 Ekim tarihinde kayyım atanmasına karşın 19 Ekim tarihinde Kayyım atanmadan önceki Genel Başkan Bertan Nogaylaroğlu’nun imzası ile eski Genel Sekreter Rafet Yavuz’a ödeme yapıldığı görülüyor…

Bu haberi ulusal basında okuyunca benim de çok ilgimi çekti ve sizinle paylaşmaya karar verdim…

Gelişmeler şöyle:

Kurum içinde yaşanılan sıkıntıları ve yapılması gerekenleri listeleyen Ticaret ve Ekonomi Kulübü Başkan V. Mehmet Fatih PAKIR, bu durumun düzelmesi için THK'nın acil seçime gitmesi gerektiğine dikkat çekti.

THK ACİL OLARAK SEÇİME GİTMELİ

THK’da yaşanan son günlerdeki gelişmeler üzerine açıklama yapan Ticaret ve Ekonomi Kulübü Başkan V. Mehmet Fatih PAKIR: “THK’da yaşanan durumlar içler acısı. Bir an evvel bu usulsüzlüklere dur denilmesi gerekiyor. Bunun için de yapılması gereken çok acil THK’da seçime gidilmesi gerektiğidir. İki yıldır kurumu kapanma noktasına getiren mevcut yönetim maaşlarını arttırmak için gösterdiği çabanın yarısını kurumu toparlamaya gösterseydi şu an ne hükümetimiz ne de devletimiz töhmet altında kalmaz milletimizin aklı karışmazdı. Asli görevi yönetim krizini çözüp kurumu seçime götürmesi gerekirken şube başkanlarını değiştirip iki yıldır ne seçim kararı ne de genel bir toparlanma kararında bulunmayarak deyimi yerindeyse kendi ifade ettiği gibi’’ nikahta olması ile kurumdaki makamda olması arasında hiçbir fark yoktur’’. Bu yönetimin bir an önce el çektirilip kurumun yapılandırılması ve amacına uygun çalışır hale getirilmesi gerekmektedir. THK Genel Başkanlığı Kamu yararına dernek statüsünde kalmalı, fabrika ayarlarına döndürülmelidir” açıklamasında bulundu.