Turpçu vebal altında kalır.

    Ne ilginç bir ülkede yaşıyoruz?

    İnsanın resmen kafası karışıyor. Bir tarafta şehit cenazelerinin acısıyla gözyaşları sel olmuş akıyor. Ocaklara ateş düşmüş yanmakta, diğer yanda 1 Kasımdaki genel seçimlere hazırlanmak üzere kongre hesapları yapılırken, milletvekili sıralamasında seçilebilecek yerlere girebilmek için her türlü film ve fırıldak çevirme oyunları oynamaktalar.

    Bu ne yaman çelişkidir?

     Birilerinin yaşamı son bulup gelecekler kararırken, diğerleri yeniden yaşamı kurmak, kişisel ikbal ve statü elde ederek yaşamlarını aydınlatmaya çabalamakta.

     Bizler de bu ölüm ve kalım savaşı içinde, kasırgaya tutulmuş çınar yaprağı gibi savruluyoruz yaşamın içinde.

     Yazınca zülfü yâre dokunuyoruz, olmuyor sıkıntı.

     Yazmazsak kendimizi inkâr etmiş oluyoruz.  O daha beter sıkıntı.

     Gelelim konunun özüne;

      Bugünlerde sosyal medyada tartışılan tarzını onaylamadığım Umut Şekerci’nin paylaşımına.

     Bazı isimleri şifrelemeye çalışsa da benzetmeler yaparak ima yoluyla neredeyse adrese teslim etmiş. Elinde bu durumu belgelendirecek tanıklar ve kanıtlar olmadığından olacak ki hukuki maraz doğmaması için arkadan dolaşmış.

    Kısaca, paylaşımdan bu saf kardeşinizin anladığına göre;

     İl başkanlığı kongresinde Adil Bahadır’ın kürsüden esprili bir şekilde “boş bulsan muhtarlığa da aday olacaksın” dediği Harun Akın ile Şerafettin Turpçu birlik olup, milletvekili sıralamasını değiştirmek üzere İl Başkanı Ertuğrul Koltuk ve İlçe Başkanı Cemal Şahin’i Genel merkeze göndermeyi planlamışlar.

    Daha açık ifade ile Ünal Demirtaş ile Deniz Yavuzyılmaz’ın ayaklarının altına muz kabuğu koyup kaydıracaklarmış.

     Üç nedenle hiç ihtimal vermiyorum.

     1-  Tanıdığım Şerafettin Turpçu, milletvekili eğilim yoklaması sonrası kendisini ihanetle suçlayarak tebrik dahi etmeyen Harun Akın’la birlikte hiçbir organizasyona girmez, g-i-r-e-m-e-z. Bir kere onu öptüler bir daha öptürmez.

     2-Genel merkez gücünü hiç hafife almadığım Ünal Demirtaş ile Zonguldak Halkının gönlünde taht kurmuş Deniz Yavuzyılmaz’ı hiçe saymak olur ki, bu duruma da onlar ve sevenleri ile destekçileri izin vermez.

     3- Sözünün eri olarak bildiğimiz Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bir önceki listelere uyacağız açıklaması.

    Yüzde bir gerçek payı olduğunu varsayalım.

     Planlamışlarsa felaket, gerçekleştirmeye kalkarlar ise sıralamayı yapan seçmene ihanet olur.

    Bütün bunlara rağmen yine de planı uygulamaya kalkarlarsa;

    Diğerlerini bilmem ama partililer tarafından Zonguldak Belediyesindeki, kamuoyunda tartışılan uygulamalara müdahale etmekte de başarısız bulunan Şerafettin Turpçu vebal altında kalır.