Edinilen bilgiye göre, Bursa’nın Yenişehir ilçesinde son 3 günde yaklaşık 300 kişi kusma, mide bulantısı, baş ağrısı ve ishal iddiasıyla hastaneye gitti. Yapılan incelemelerde hastalarda gaita da yüksek mikrop oranı ortaya çıktı. Hastanenin yeterli olmamasından dolayı hastaların koridorlarda beklediği ve burada serum tedavisi uygulandığı görüldü. Yaklaşık 3 gündür hastanede kalan hastalar, yetkililerden bu duruma çözüm bulunulmasını istedi. Acil servis ve yataklar dolarken, bazı hastalar ise çeşitli hastanelere sevk edildi. Hastaların çoğunluğunun çocuk ve genç olduğu öğrenildi.

İlçede yaklaşık 15 gün önce başlayan alt yapı çalışmalarının içme suyuna karışmasından dolayı böyle bir durumun ortaya çıkmış olacağı iddia edilirken, 25 Aralık 2014 tarihinde Subaşı Köyü’nde Yenişehir Kaymakamlığı Toplum Sağlık Merkezi tarafından yapılan incelemede suyun uygun olmadığı ortaya çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Nihat Doğan, “Son bir aydır sağlık sıkıntısı var. Bu sağlık sıkıntısı sudan kaynaklandığı söyleniyor. 15 gün öncesinden bu sıkıntı yoktu. Alt yapı çalışmaları başladıktan sonra böyle sıkıntı oldu. Eczanelerde bile serum yetişmiyor. Ayrıca biz valilikten su içilemez raporu da aldık. Subaşı Köyü’ndeki pompalanan depodan 1 ay önce numune alındı ve içilemez raporu verildi. Ama buna rağmen sağlık sıkıntısı devam ediyor. Hastanede şu anda yer yok” dedi.

Çocuklarının 3 gündür hastanede olduğunu ifade eden Ergin Çatalbaşoğlu ise, “Çocuklarda ateş var, karnı ağrıyor. Ben çeşme suyu içmiyorum ama eşim ve çocuklar çeşme suyu kullanıyor” diye konuştu.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, durumun araştırıldığını ve gerekli açıklamanın en kısa zamanda yapılacağını söyledi.