CNN Türk programına dahil olan Bülent Arınç, "Hakan Fidan'ın istifa edecek mi?" sorusuna "Yaptığı görev bence daha önemli" diye belirtti .

Arınç, "Yaptığı görev bence daha önemli. Şayet vekil olacaksa her vekil onun yapmış olduğu işi yapamaz. Sıradan bir mebus olacaksa bence bu görev çok fazla daha önemliydi. Şahsen kendisinin bakan olmasını uygun görmüyorum. Süpermen görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görürüm" diye belirtti .

"BENDE PERDE ARKASI YOK"

Programa telefonla bağlanan CNN Türk Başkent Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Hakan Fidan'ın Başbakan'a istifasını arz ettiğini açıklamasının ardından Arınç, "Perde arkası yok yorum yok bende" diyerek konu hakkındaki sözlerini bitirdi.

"YORUMA, ELEŞTİRİYE MÜSAİT SÖZLER"

Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsızlığını yitirip yitirmediği hususunda sorulan soruya çok ilgi çekici bir cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Ben konuşma süresince karşısındaydım, birbirimize çok fazla yakındık ve çok fazla çok büyük bir titizlikle takip ettim. Yani hangi partiye 400 mebus verilmesi gerekmekde olduğunu söylemedi inanın. Parti ismi de telaffuz etmedi. Yani gönüllerden önceki faraza Ak Parti ise Ak bile demedi. Yani sizde herhalde Türkiye Ajansı'nın haberlerine girdiğiniz vakit hiç bir partiyi ima yoluyla bile kastetmediğini anlayacaksınız. Yani böylesine ince bir konuşmanın bir parti tarafını tuttuğuna dair hiç bir beyanda mevcut bulunan varsa onu bunun yanı sıra değerlendirmek gerek . Bu zarif ifadelerimle ne anlatmak istedğimi hepiniz çok fazla iyi biliyorsunuz. Yani hiçbir partinin isminden bahsetmedi fakat bir anayasanın yapılabilmesi için lazım gelen olan nitelikli sayıyı belirtti . Bu bildiğiniz gibi en az 330'dur Meclis'ten çıkanı referanduma götürmek için, en fazlası 367'dir doğrudan Meclis'te kabul edilebilmesi için. Ama hedef biraz daha çok büyük konuyor ki çok fazla daha rahat bir yeni anayasa yapılabilsin diye. Biraz yoruma uygun , demek oluyor ki bunu bir cumhurbaşkanının anayasanın 101, 102, 104. maddelerinde, bilhassa Meclis'te yapmış olduğu and içmeye aykırı bulanlar olabilir fakat bunlar baştan da esasen söylüyorlardı. Şimdiki bu ifadelerinin de demek oluyor ki belirgin bir hedefi gösteriyor, yeni anayasa ve bu anayasa içerisinde başkanlık ya da yarı başkanlık sisteminin gerçekleşmesi için 400 milletvekilinin gücü elinde bulunduran bir iktidarda olağan olması gerek diyor. Ben böyle anlıyorum. Eleştiriye de uygun bir tümce . Bırakalım herkes ne söyleyecekse söylesin" diye belirtti .

Kaynak:Hürriyet