Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, özel kalem müdürü Abbas Kamil ve Askeri Konsey Üyesi Mahmut Hicazi'nin katıldığı Şubat 2014'te gerçekleşen bir toplantıdaki konuşmaların ses kaydı ortaya çıktı.

Mısırlı muhaliflere ait ve İstanbul'dan yayın yapan Mükemmilin televizyonunun yayınladığı ve Sisi'nin cumhurbaşkanlığına aday olmadan hemen önceki dönemde gerçekleşen görüşmenin ses kaydında, Sisi kendisine destek veren Körfez ülkeleri ile kurulacak ilişki ile ilgili olarak, "Körfez ülkeleriyle tıpkı 1990’da Suriye rejimine yaptıkları gibi ‘al ve ver’ temelinde ilişki kurmamız gerekiyor" diyor.

 "10 milyar BAE'den, 10 milyar Kuveyt'ten" "Körfez ülkelerinde para pirinç gibi" diyen Sisi her ülkeden istenecek miktarı ise şöyle anlatıyor: "Körfez ülkeleri liderleri kendi ülkelerinin bütçelerinin üzerinde dev paralara sahip... 10 milyar dolar istiyoruz... Bir 10 milyar Birleşik Arap Emirlikleri'nden, bir 10 milyar da Kuveyt’ten... Ordu hesabına geçecek 10 milyar dolara ihtiyaç duyuyoruz. 10 milyar dolar BAE’den 10 milyar dolar da Kuveyt’ten. Paralar Merkez Bankası'na girecek ve 2014 yılının hesabı kapanmış olacak." Sisi'nin bu sözleri üzerine Abbas Kamil gülüyor. Sisi ise, "Niye gülüyorsun amcam? Para onlarda pirinç gibi" diyor. Görüşmede Sisi'nin Özel Kalem Müdürü Abbas, "Sadece Katar Merkez Bankası'nın rezervi 900 milyar dolar" diyor ve Katar Emiri ile ilgili yakışıksız ifadeler kullanıyor. Kaydın nasıl elde edildiği bilinmiyor.