Birkaç gündür bölgemizi etkileyen yoğun yağış nedeni ile Batı Karadeniz ciddi anlamda doğaya yine yenik düştü. Maddi kayıplar dışında şu satırları yazdığım an itibari ile 2 vatandaşımızı arama faaliyetleri sürmekteydi. Ne yazık ki geçmiş dönem felaketlerden ders almayıp, ne tomrukları dere yataklarına akmasını önleyecek önlemler alabilmişiz, ne de afet durumunda koordinasyona tam hazırlık sağlayarak vatandaşı bir nebze koruyacak sorumluluğu almamışız.

1000 defa aynı derecede yağmur yağsa, yağmurun şiddeti ve süresi onlarca gün önceden belli olsada akıllanmıyoruz. Kızıyorum çünkü umarım kimse hayatını kaybetmez ancak can kayıpları, vatandaşın ve devletin kayıpları, milli servetimiz çar çöp olmasını midem kaldırmıyor.

Neye yetecek 500 bin TL yardım gelse illere! Kime yetecek? Şaka gibi akla zarar, bal çal nasılsa susarlar politikalarını vatandaşta görüyor.

Bazı Büyükşehir Belediyeleri çalışmalara destek gönderdi, umarım hiçbir merkez ilçe ve diğer ilçelerin belediye başkanları bunu yardım taleplerini kibirlerine yenik düşüp kabul etmemezlik yapmaz, unutmayın vatandaşın can güvenliği ve hizmeti sağlıklı alabiliyor olması hala birinci önceliğimiz.

Zonguldak Belediyesi özelinde yapılan bir açıklama var. Malum temiz su hattımız pekte temiz su hattı değil. Benim bildiğim 20 seneden fazladır musluktan su içemiyoruz, bunu zaten resmi raporlar ile kanıtlanmış halini biliyoruz ancak şuan su içmek bir yana, elimizi yüzümüzü yıkayamıyor, hatta çamaşır, bulaşık makinesine zarar verebilecek boyutta pis akıyor sular.

Belediyemiz 3-5 dk su akıtıp, kaynattıktan sonra tüketmeyi öneriyor, hadi 1 demlik çay için bunu yaptık, makinelerde böyle bir seçenek yok. Kirli su sorunu düzelene kadar ihtiyaçlarında asgariye indirme uyarısı yapılmalıydı. Kriz anı yönetiminin doğru işlemiyor olması bunun gibi akla gelmeyen ancak zararla kapatılacak sonuçları doğurur.

Ayrıca Zonguldak Belediyesi ve çevre belediyeler. 3-5 dk temiz suya ulaşmak için akacak su miktarı ciddi tüketim arttırır. Bunun vatandaşa maliyeti yüklenmemeli. Lütfen hesabı kitabı doğru yapın. Son 3 ay kullanımı ve son gelecek faturada en düşük oranı almak ya da başka bir matematik olabilir, ancak bir şekilde zaten ülkede tarihimizin en büyük ekonomik krizi var, vatandaşın sırtına bir borç yükünü daha sel sebepli belediyeler vurmasın.

Umarım siz bu yazıyı okuduğunuzda hiçbir yeni kötü haber almadan bu felaketi atlatmış oluruz ve bu son olur; ders alması gerekenler ders alır ve doğa ana suçlamak yerine yağmurunda keyfini süreceğimiz günleri birlikte görürüz.