İDEALİM ABLAMIN ADINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRMEK

Emekli öğretmen Solmaz Yavuz, kendisi gibi öğretmen olan 11 sene önce kaybettiği ablası Yıldız Yavuz için Kilimli’ye Özel Eğitim Uygulama Merkezi yaptırılması için 500 bin TL’lik bağışta bulundu. Dün Zonguldak Valisi Ali Kaban’la protokol imzalayan Solmaz Yavuz, en büyük idealinin ablası Yıldız Yavuz’un adını ölümsüzleştirmek olduğunu söyledi ve kendisine bu konuda destek veren herkese teşekkür etti.

Eğitim camiasının bu tür bağışlara her zaman ihtiyacı olduğunu belirten Zonguldak Valisi Ali Kaban; “Yavuz ailesi eğitim camiamızın önemli bir ailesidir. Gerek kendileri gerek babaları gerekse ablaları adına yardım hususunda hep bağış veren bir aile. Burada da güzel bir çalışma olacak” diyerek, Kilimli Kaymakamı Ahmet Kütük’ten çalışma hakkında bilgilendirme yapmasını istedi.

ÇOCUKLAR KÖTÜ ORTAMDA EĞİTİM GÖRÜYOR

Yapılan bağışla Kilimli’ye modern bir okul yapılacağını belirten Kaymakam Kütük, “Bu bağışla özel çocuklarımızın eğitimiyle ilgili Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yapılacak. Çocuklar şuanda çok kötü şartlarda eğitim görüyor. İnşallah bu bağışla da modern bir binaya kavuşacaklar. Bina velilerimizin de dinlenme olanağı sağlayacağı bir bina olacak ve ben eminim ki uzun yıllar böyle bir ihtiyacımız da kalmayacak.  Bu binada Kilimli’de özel çocuklarımızın hepsini faydalandırabiliyoruz ve kapasitemizi artırabiliriz. Zonguldak’tan da böyle çocukları bekleriz” dedi.

YILDIZ ABLAM GÜZİDE BİRİYDİ

Bağışı yapmasını sebebi olduğunu söyleyen Emekli Öğretmen Solmaz Yavuz;  “Ben bu okulu 11 sene önce kaybettiğim ablam Yıldız hanım adına yaptırıyorum. O Zonguldak’ın çok güzide ve saygı değer biriydi. Öğretmen kökenliydi ve üniversite de 11 sene öğretmenlik yaptı.  Ama ben onu 13 gün gibi kısa bir sürede kaybettim. Ablamın adını ölümsüzleştirmek en büyük idealimdi.  Bu idealimi gerçekleştirmeme destek olan Sayın valimize, sayın kaymakamımıza ve sayın milli eğitim müdürlerime teşekkür ediyorum.  Bütün dileğim bu okulda mağdur olan çocuklarımızın en güzel şekilde eğitim görüp ve yetişmesidir” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA