Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle görevi sona erecek olan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya veda ziyaretinde bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, Akdemir, Çufalı’ya veda ederken başarılı çalışmalarının devamını diledi.  Ziyarette konuşan Akdemir, göreve geldiği günden bu yana Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile başarılı ve ortak çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek;” Üniversite, Zonguldak ve Batı Karadeniz Bölgesi genelinde çok önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Üniversite –şehir bütünleşmesi bağlamında bu güne kadar Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile Zonguldak’a hizmet etme noktasında uyum içinde çalıştık. Bu bağlamda şehrin gelişimi ve vatandaşa hizmet yolunda yöneticileri, akademik ve idari personeli ve öğrencileri ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine teşekkür eder, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Çufalı: “Üniversite-Şehir Bütünleşmesine Büyük Önem Veriyoruz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Çufalı; “Şehrimizin ve ülkemizin gelişimine fayda sağlayacak projeler üretmek önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu hedefleri sürdürülebilir kılmak adına üniversite-şehir işbirliğine ve bütünleşmesine büyük önem veriyoruz. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, bilimsel, sosyo-kültürel ve ekonomik projelerin üretilmesi ve hayata geçirilmesinde her daim Zonguldak Belediye Başkanlığı ile uyum içerisinde çalışmış ve ortak projelere imza atmıştır. Üniversitemiz, şehrin ve ülkemizin gelişimi ve refahı adına gerek yerel yönetimler gerek özel –kamu kişi kuruluşları ile ortak çalışmalar içinde bulunmaya devam edecektir. Bu vesileyle Belediye Başkanımıza şehrimize ve üniversitemize olan desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum”  dedi.

(Haber merkezi)