Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 1. sınıf öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaklaşık 30 ilköğretim okulunu ziyaret ederek öğretmen, öğrenci ve ailelerini disleksi konusunda bilinçlendirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Eda Akbaş ve Dr. Öğr. Üyesi Emin Ulaş Erdem koordinatörlüğünde ‘Eksik Değil, Dislektik’ isimli sosyal sorumluluk projesi 22 Nisan Pazartesi günü Zonguldak İlkokulu’nda gerçekleşen etkinlikle sona erdi.

Proje kapsamında öğrenciler Zonguldak İlkokulu 1. ve 2. Sınıf öğrenci ve öğretmenlerini disleksi konusunda dağıttıkları broşürlerle bilgilendirdiler. Etkinlikte konuşan Dr. Öğr. Üyesi Eda Akbaş, bu projenin amacının okuma çağındaki öğrencilerin öğretmenlerini ve ailelerini disleksi konusunda bilinçlendirmek ve bu durumla karşı karşıya kalındığında neler yapılması gerektiğine dikkat çekmek olduğunu söyledi.

DİSLEKSİ İŞARETLERİ

Akbaş disleksili çocukların okuma ve yazmada zorluk, harf atlama, ters çevirerek okuma, harfleri birbirine karıştırma, rakamları ters yazma, ezberlemekte güçlük, renkleri ve sağı solu ayırt etmede zorlanma, toplama ve çıkarma işaretini karıştırma ve ayakkabılarını bağlama becerileri gerçekleştirmede problem yaşadıklarını belirterek bu problemlerden dolayı çocuğun zekâsından kuşku duyan ailelerin ve öğretmenlerin paniğe kapıldıklarını belirtti.

Disleksinin zihinsel bir gerilik olmadığını, doğru yönetildiğinde yaratıcı ve başarılı insanların yetişmesini sağlayabilecek bir farklı düşünme durumu olduğunun bilgisini veren Akbaş, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerinin Zonguldak ili içerisindeki köy okulları da dahil olmak üzere eğitim gören yaklaşık 2 bin 500 çocuğa yönelik olarak aileleri ve öğretmenleri bilgilendirdiklerini söyledi.

Proje, minik öğrencilere kitap ayracı hediye edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.