Alaplı ilçesinde, zihinsel ve fiziksel engellilerin yaşam kalitesini artırmak için çalışmalar yapan Kuzey Bakım Merkezi önemli bir çalışmaya imza attı. Engellilerin günlük hayatlarına renk katmak, kişisel gelişmelerine katkı sağlamak, onların iletişim başlatma ve sürdürme yeteneklerini artırmak amacıyla folklor kursu açan bakım merkezinde 11 engelli haftada 1 gün iki saat süreyle halk oyunları eğitimi alıyor.

Halk Oyunları Antrenörü Nalan Nurdan, ilk defa böyle bir çalışmanın içerisinde olduğunu belirterek "Daha önce okullarda bu çalışmayı yapıyorduk. Ama burası çok farklı ortam, çok sevdim, çalışmalarımız çok güzel geçiyor. Engellilerimiz de önemli ilerlemeler var. Çok zevkli çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Alaplı Kuzey Bakım Merkezi Müdürü Serdar Demirkol da amaçlarının engellilerin günlük yaşamlarına renk katmak olduğunu söyledi. Bu tür çalışmaları sürdüreceklerini belirten Demirkol, sözlerine şöyle devam etti: “Kurumumuz da koruma ve bakım hizmeti alan engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarına bir nebze olsun renk katabilmek, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, onların iletişim başlatma ve sürdürme yeteneklerini artırmak amacıyla Alaplı Halk Eğitim Merkezine müracaatta bulunduk. Halk Eğitim Merkezi de başvurumuza olumlu yanıt verdi. Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Folklor eğitimi alan engellilerimizin her durumunda önemli değişiklik görüyor izliyoruz. Bu tür çalışmalarımız sürecek."